Срещнахме се с Елена Урумова, чиято първа колекция, вдъхновена от сексапила на 60-те, вече добива популярност. Елена прави всичко на ръка и е също толкова нежна, колкото творенията си. Защо сутиените нямат презрамки, а бикините имат дупка чети надолу…

elena

— Всичко ли правите на ръка?

Да. Всичко се шие от мен на домашна шевна машина.

— Смятате ли винаги да е така?

Бих искала да остане така, за да се запази уникалността на продуктите, но допускам, че в даден момент може би ще се наложи да потърся помощ, с цел по-бързо обслужване на повече клиенти.

— Всъщност колко души стоят зад Lena-Lena?

Двама. Аз измислям дизайните и изработвам бельото, a дизайнерът Калоян Тошев се занимава с визията на бранда и електронната страница.

— Разкажи ни как се роди идеята и как се стигна до реализирането й.

Идеята за създаване на модна марка се роди преди много години, още когато бях ученичка. Модният дизайн и шиенето са моя страст и винаги съм знаела, че ще се занимавам с това, единствено не знаех кога. Реално върху идеята започнах да работя сериозно преди повече от година, когато осъзнах, че ако искам тази моя мечта да се случи, то сега е най-подходящият момент. Самият проект Lena-Lena взе връх преди 7 месеца, когато стана ясно какъв ще е продуктът, как ще изглежда и какви ще са визията и посланието му.

— Много ли време отне?

Не бих казала. Отне около 5 месеца. През тях работехме върху усъвършенстването на дизайна на бельото, подготвянето на електронната страница, фотосесии и други подробности.

— С какви материи работите?

Работя предимно с дантели, които са моя страст. Също така памук, микро мрежи, полиестер и полиемид.

— Колко време отнема изработката на един артикул?

Колкото е нужно! Не пришпорвам работата си. Старая се да обърна внимание на всеки детайл и да отделя нужното време, за да се убедя, че всичко, което излиза от магазина е в перфектен вид.

— Каква е идеята на дупката в бикините?

Тя е закачлив акцент към ретро стилът на бикините. Идеята и е да загатва нежните женски извивки.

— Защо без банели и без презрамки?

Само една жена знае, какви лоши настроения може да причини неудобството на един сутиен. Реших първата колекция да е подчинена на сексапила в комфортната му форма, която разкрива естествената красота. Бюстиетата предлагат удобство и лекота по един много привлекателен начин, а дизайнът им подчертава нежните женски форми.

— А какво ще кажете за дамите, които не се престрашават да носят бельо без подплънки?

Всяка дама избира сама за себе си как да изглежда. Живеем във време на подплънки, грим, изкуствени коси и пластични операции, така че е твърде лесно достъпно да прикрием някой друг “недостатък”. Аз не виня никого за избора му, но ми се иска всички дами да разберат, че за да са красиви е достатъчно да бъдат себе си.

— Работите ли по поръчка?

Да, в случай че имаме клиентка с нестандартни размери, предлагаме изработване на продукта по специално дадени мерки.

— Повече дами или повече господа, пазаруващи за дамите си, са вашите клиенти?

Много се радвам да споделя, че дамите и господата си делят първото място. Има равен интерес от двата пола, което е чудесно.

— Каква е жената, която носи Lena-Lena?

Уверена и естествена. Жена, която се радва на живота и не се притеснява да бъде сексапилна.

— Планирате ли и мъжка линия?

За сега не. Може би в бъдеще ще се замисля над това.

— Сега е винтидж от 60-те. А какво да очакваме след това?

Преминаваме към бански от 90-те!


Lena-Lena ще откриете на www.lena-lena.com.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12