Brooklyn

Парфюм: Brooklyn
Бранд: Bond No 9 New York

Парфюмерист: Лоран Льо Гернек

Предназнчение: Унисекс

Bond No 9 е първият в историята парфюмериен бранд създаден на базата на концепция, целяща да улови настроението и аромата и отдаде почит на определен град. И това не е кой да е, а многоликия, величествен и вечно променящ се Ню Йорк. Целите, които основателите на парфюмерийната къща си поставят са да върнат артистичността на мода в парфюмерията и да облекат в мирис всеки квартал и махала на мегаполиса. А името идва от адреса в Манхатън, където е централата и главния бутик – Бонд Стрийт №9, НоХо, Ню Йорк Сити.

Brooklyn е част от колекцията Downtown на марката. Вдъхновението идва от вековната история на квартала, превърнал се в символ и дом на множество артисти, мечтатели, писатели, Нобелови лауреати и не на последно място – символ на уличната култура на града.

В началото ароматът е жизнен, много енергичен, дори безмилостен – “in your face”, както казват американците. В последствие се смекчава, съзрява и някак уляга до изключително приятна и мека миризма. Тези ефекти се дължат изцяло на фантазията на създателя му и начина, по който комбинира и разполага съставките в пирамидата на есенцията. В остовата са дърво Guaiac, кедър и кожа. В средата стоят здравец, плодове от хвойна и кипарис, а на върха са грейпфрут и кардамон.

Цяла ароматна дървесно-пикантно-ориенталска вакханалия. Точно като в Бруклин!

Намира се в магазин The Circle в Сердика Център срещу 304 лв за 50 мл.