[wide][royalslider id=”47″][/wide]

Ако кошмарът на жената е да получи тиган за рожденния си ден, то следвайки тази логика, най-неподходящият подарък за един мъж биха били кутия с инструменти, машинка за подстригване на космите в носа или пък абонаментна карта за фитнеса. В този ред на мисли ще ти представим Best Made — компанията, която създава качествени инструменти за работа, които по-скоро би искал да притежаваш, отколкото да забуташ дълбоко в килера.

Създадена от Peter Buchanan-Smith, Best Made е идеален пример за компания с безупречен брандинг и блестяща концепция. За основателят й брадвата не само е инструмент, символизиращ оцеляването, куража и продуктивността, но и предмет, в който съществуват редица други добродетели.

От говедовъдната ферма до Best Made

Всичко започва през 2009 от нуждата му за по-добра брадва – сантиментален за Peter инструмент, който тогава играе неизменна роля в ежедневната му работа в говедовъдна ферма в Северна Канада. Той вярва, че добре направената брадва — най-древният и ценен инструмент, познат на човечеството — не само функционира като спасителен пояс в дивата гора, но и в домашни условия играе ролята на вдъхновяващ елемент, който свързва мъжа с ръцете му, занаята и природата.

[royalslider id=”48″]

Съди по корицата на книгата

Едно от най-впечатляващите неща е начинът, по който Best Made представя продуктите си. В изчистеният, минималистичен и лесен за навигация уебсайт, компанията обръща огромно внимание на всяка снимка, видео и опаковка. Можеш да видиш всеки продукт заснет от различни ъгли, но и да изгледаш видеа, които ще унагледят практически тези функционалности.

[royalslider id=”50″]

Винаги под ръка

Best Made Company навлиза в една не чак толкова обитавана ниша от пазара. Всички брадви, които компанията произвежда са уникални, лимитирани, ръчноизработени и ръчнобоядисани.

Ето още няколко продукта, които брандът произвежда:

[royalslider id=”49″]

Можеш да научиш повече за Best Made от сайта им. Всички видеа можеш да видиш във Vimeo.