Есента е тук и с идването й приключиха всички летни фестивали за годината. Това обаче не означава, че не можем да пътуваме и да си организираме кратки пост-летни трипове в близките европейски държави.

Songkicking е месечна рубрика на Under The Line, която ще те информира за всички интересни музикални събития от 300 до 1500 км от София. Букурещ, Будапеща, Загреб или пък Прага – нито едно от тези места не се намира далеч ако имаме възможността да видим някои от любимите си имена в музиката.

На помощ ще бъде Songkick – платформа за концерти, която винаги те информира къде можеш да чуеш твоите артисти и банди. Благодарение на нея, ще селектираме най-доброто, за да сме сигурни, че никога няма да изпуснеш концерта, който може да промени живота ти.

Mark Ronson, Sam Sparro

06 October 2012
Adidas All Originals Party
Istanbul, Turkey
More info

Ако си присъствал на концерта на Mark Ronson в София, който се случи съвсем неотдавна, то със сигурност си останал разочарован. Или поне незадоволен от 15-минутния му DJ сет. Е, скоро можеш да му дадеш втори шанс на All Originals Party – събитие на Adidas в Истанбул.

По същото време и място след Ronson продължава Sam Sparro. Успях да го видя на живо през лятото на Lovebox Festival в Лондон. Повярвай ми, струва си да се чуе.

GusGus

12 October 2012
Ateliér Babylon
Bratislava, Slovakia
More info
13 October 2012
Bonez Music Festival
Budapest, Hungary
More info

Един петък и една събота през октомври 2012 ще бъдат пълен рай за феновете на исландската банда GusGus. Концертите, на които могат да бъдат чути и видяни са в Братислава и Будапеща.

Art Department

13 October 2012
Studio Martin
Bucharest, Romania
More info
19 October 2012
Cinema Hall
Budapest, Hungary
More info

От Канада ще стъпи на европейска земя и techno/house дуото Art Department. Момчетата имат две участия през октомври – в Букурещ на 13-ти и Будапеща на 19-ти.

Boys Noize

15 October 2012
Roxy
Prague, Czech Republic
More info

Един от най-любимите ни немски продуценти Boys Noize ще разпука стените на Roxy Club в Прага. Третият му албум “Out Of The Black” излиза на 16 октомври и това е идеална възможност да чуеш някои от новите му песни ден преди излизането им.

Hot Chip, Woodkid, Modeselektor

26 October 2012
Electronic Beats Festival
Zagreb, Croatia
More info

Оставихме най-силното събитие на октомври последно. Electronic Beats Festival в Загреб ще събере на куп Hot Chip, Woodkid, Modeselektor и Dillon. Прекрасно знаем колко добри са Hot Chip на живо, а с Woodkid бихме се срещнали за първи път с удоволствие. Modeselektor и Dillon пък са допълнение, което би направило вечерта още по-идеална.