chocolate_01
chocolate_02
chocolate_07
chocolate_11
chocolate_03
chocolate_08
chocolate_04
chocolate_06
chocolate_05
chocolate_12

Ако кръстосваш често района около бул. “Витоша” между бул. “Патриарх Евтимий” и Съдебната палата, няма как да не си попаднал на Pure Chocolate & Wellness – малък бутик за черен шоколад на ул. “Княз Борис” 72, който по-скоро прилича на мини галерия, отколкото на сладкарница, и със сигурност се откроява от заобикалящата го среда.

Да, правилно си прочел “бутик за черен шоколад” и не, нямаме грешка в заглавието, защото, ако идеята ти за черен шоколад, се основава на опита от търговските вериги в България, си се объркал тотално.

chocolate_09

Клишето, че колкото повече какао има в шоколада, толкова по-горчив е той, бива разбито, след като преминеш прага на Pure Chocolate & Wellness. Нямаш никаква идея в какво се забъркваш.

Избираш между около 60 вида (собствениците са се заканили да стигнат 100 до края на годината) от най-добрия шоколад, който си опитвал някога, идващ от всички краища на света. Лигите на шокохолиците би трябвало да потекат, като споменем Rozsavolgy, Coppeneur, Pacari, Zaabar, Madecasse и Kallari, всички останали са само на едно посещение разстояние от пристрастяването.

Няма как да пропуснем опаковките, защото всяка все едно е създадена, за да бъде подарена на някого (или на самите себе си).

chocolate_10

Не е изненада, че на такова място получаваш подобаващо чаровно обслужване. В Pure Chocolate & Wellness с удоволствие ще те консултират и как да се храниш по-здравословно, вярвайки, че шоколадът с високо съдържание на какао е “суперхрана“.

Цените са между 7 и 13 лв., но продуктите си струват всяка стотинка, защото, както ни е учила баба, “за здраве не се пести”!