[wide]male-grooming-undertheline-water-face[/wide]

Слънцезащитен фактор и хидратация са основата на поддържането на здравата кожа. Факт неоспорим!

И макар че през лятото кожата ти отделя повече себум (бел.ред. – онова мазно нещо, от което по голямата част от населението се опитва се отърве), то това не значи, че хидратиращият крем остава някъде на заден планс след обилното слънце, солената вода и тук-таме плисната в лицето чаша водка.

Също, няма нужда да изтъкваме в детайли защо защитата от UVA и UVB лъчите е от изключителна значимост – освен опасността от рак, добавяме и преждевременното остаряване на кожата и е ясно, че спорът приключва.

Селектирахме няколко продукта, които сме изпробвали лично, за да бъдем още по-убедени в себе си, а и в тях и действието им през лятото. Всички те са на крачки разтояние от теб в големите козметични вериги или в по-добрите аптеки, а резултатът им върху лятната мъжка кожа е направо похвален.

Lab-Daily-Moisture-Defense-Lotion-Broad-Spectrum-SPF-15

Lab Daily Moisture Defense Lotion Broad Spectrum SPF 15

Защо: Лека формула, подходяща за лятото, с антооксиданти за всички типове кожа.

Цена: 70 лв. за 100 ml

Ole-Henriksen-Herbal-Day-Creme-SPF15

Ole Henriksen Herbal Day Creme SPF15

Защо: Изцяло билков продукт с екстракт от олио от гроздови семена, богато на витамин А и Е срещу стараене на кожата, без да води до излишно омазняване.

Цена: 80 лв. за 50 ml

Clinique-Spezialisten-Pore_Refining_Solution_stay_matte_Hydrator_2

Clinique Pore Refining Solutions Stay-Matte Hydrator

Защо: Ако имате проблем с отделянето на твърде много себум и кожата ви лъщи, то този проблем става още по-сериозен в летните жеги. Този крем матира за 8 часа доставя необходимата хидратация, като в допълнение формулата свива порите, които след по-дълготрайно използване стават все по-трудно забележими.

Цена: 90 лв. за 50 ml

ANTHELIOS-XL_Tube-Gel-Creme-SPF50_2

La Roche-Posay ANTHELIOS SPF 50+ Dry touch gel-cream

Защо: Ако искате да имате максимален слънцезащитен фактор, пък и контрол над омазняването, то този крем е решението в повечето случаи. Осигурява двойна защита срещу неприятното лъщене и попива бързо в кожата.

Цена: 30 лв. за 50 ml

Sephora-Moisturizing-balm-for-sensitive-skin

Sephora Moisturizing balm for sensitive skin

Защо: Специално създаден за чувствителна мъжка кожа, осигурява хидратация и защита от вредните външни фактори, попива мигновено при нанасяне, без миризма.

Цена: 40 лв. за 50 ml