Издателство “Егмонт” събира в специално издание най-доброто от любимия фотографския проект People of Sofia/”Хората на София” на любителя фотограф Вихрен Георгиев.

vihren400m

Освен селекция от портрети и истории в книгата са включени и специално заснети и непубликувани досега кадри и текстове. Книгата е на български и английски език и съдържа над 220 фотографии.

peoples7881
peoples777

Стартирал през 2009 г. като фотоалбум в личния Facebook профил на Вихрен, проектът прераства в самостоятелна Facebook страница и в сайт през 2013 г., който днес съдържа над 2000 фотографии.

Герои на People of Sofia са всички – обикновените и ярките, носталгичните и модерните, младите и старите, но
People of Sofia e много повече от един фотоалбум – от снимките Вихрен струи оптимизъм и толерантност, уважение към човека и достойнството му, свобода и страст към живота, искреност и непринуденост.

peoples784a
vera1

People of Sofia/”Хората на София” ще бъде в книжарниците от 9 декември на цена от 25 лв., а официалната премиера ще се състои на 10 декември в зала 8 на НДК, от 18 ч., по време на Панаира на книгата. В рамките на събитието почитателите на проекта ще имат възможност да чуят съветите на Вихрен за улавяне на неповторими лица и мигове.