На 12 и 13 декември cosmos coworking отново ни събира в орбитата си. Този път с Cosmos Christmas Market. Коуъркинг пространството обединява над 30 бранда – всичките с вдъхновяващи продукти, подходящи за подарък за близките или за теб самия. В къщата на ул. Ангел Кънчев 3 ще гравитират скандинавски дизайнерски предмети, български индустриален дизайн, красиви детски дрехи, интериорни решения, аксесоари, керамика, дамски и мъжки дрехи, играчки, илюстрации, дизайнерски шоколад, вкусни коледни печива и напитки, лютиви сосове и домашни сладка. Ще има и брандове, които за пръв път се показват пред публика. А доста от участниците в момента разработват продукти, специално за събитието.
Ето кратка селекция от щандове, на които ще се спрем със сигурност:

fons& Orego

Нещо за ценители-минималисти и едно от новите имена на събитието е Fons & Origo – бранд за модерен продуктов дизайн. Колаборацията между млади архитекти от България, Франция и Италия започва малко след студентските им години в университета по архитектура в Сент-Етиен, Франция (Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Saint-Etienne), а до решението да създадат своя марка се достига през 2014 г. Сред продуктите им са лампи, бижута и други интериорни аксесоари, а името им идва от латински и означава “начало и произход”. Основно работят с цимент – един от най-старите и утвърдени материали в строителството през епохите. Целта е продуктите на бранда да изградят класически вид и да избягат от догмите на трендовете.

PART

Друг млад бранд е PART – дизайнерски колектив, покрит с мистериозност, но създаващ уникален продукт – серия брошки, вдъхновени от Lego и изработени от злато, сребро и скъпоценни камъни.

Chilli Hills_1

trastena

Този път ще се завъртим повече и в COSMOS BAR-а, където наред с коледните печива на “Здравословен”, ще са и българските сосове на CHILLI HILLS и малиновото вино на TRASTENA. Вината им са произведени от собствено насаждение с био малини, торени с японски водорасли. Плодовете се берат на ръка. Докато ферментират малините, собственикът обича да им пуска Prince, Fat Freddy’s drop и малко space-disco. Ние сме дотук.

Pure Chocolate and Wellness

Pure Chocolate & Wellness е бутик, информационен ресурс и общност, посветенa на висококачествения шоколад. Поставят шоколада на почит и вярват, че той трябва да е чист, с високо съдържание на какао и натурални съставки, без примеси, овкусители и подобрители. Ние пък вярваме на тях.

tote pote

Тоте Поте е българска марка за детски дрехи и аксесоари. Визията им е минималистична, материите чисти, боите безвредни и специално предназначени за детски дрехи. Имат смелостта да предлагат и черни дрехи за деца. Освен това продуктите им идват с готина опаковка, която радва децата. И родителите. Брандът ще представи новите си модели за зимата именно на 12 и 13 декември в cosmos coworking.

tintin

tin tin е друга любима българска марка детски дрехи. Получава им се, защото правят всичко с мисъл за собствените си деца. Двете майки, които стоят зад марката, се грижат за подбора на материите, удобните модели и следователно комфорта на децата, които носят дрехите им.

Gentlemen's Mood

Една от марките, които ще се погрижат за имиджа на джентълмените, ще е Gentlemen’s Mood. От тях ще можеш да избереш подарък за любимия си брадат спътник от подбраната им селекция с помади, масла и балсами за брада и вакси за мустаци – препоръчваме тази с цитрусов аромат на Mr. Bear Family.

Fb-Planet-pops

Planet Pops са иновативни сокове, които знаят от какво имаш нужда, благодарение на това, че създателката им предварително проследява активните в момента планети и забърква фрешовете със съответстващите им плодове и растения.
Останалите участници виж тук.