Comme des Garçons Parfums винаги са пречупвали усещанията за аромат през дизайн, форма и цвят. След като преминаха през така актуалните зелено, златно, сребърно, червено и др., сега продължават прятните си миризми със „синя инвазия“, представена в края на това лято в 3 аромата.

Съвсем логично, серията BLUE става част от основната линия аромати на компанията, давайки заявка за едно изненадващо доразвиване на вече познати аромати от бранда. Актуалността не се губи дори и при избора на „основи“ за трите аромата – така основополагащите за Comme des Garçons топъл сандал (Сандалово дърво), смолист тамян и светъл кедър.

IMG_5369

BLUE CEDRAT

„Най-светлият“ от 3-те представители на линията. Проста парфюмна структура, която няма да ви изненада или да ви „натежи“ с многопластово развитие, а ще изпълни съзнанието ви с изключително слънчеви чувства.

Стартът е свеж, сочно-лимонен, преливащ до откровено зелен, тревист и леко щипещ. Но разкриващата се от топлината на кожата, основа от кедър изненадва с буквално и натурално присъствие – все пак цитрусите винаги са действали в симбиоза с този дъвесен нюанс. Изключително балансиран, позволен и за двата пола.

IMG_5368

BLUE ENCENS

Няма как Comme des Garçons да избягат от така любимия тамян. Всъщност това е една от малкото парфюмни компании, които умело могат да експерементират с този тип миризма. Evelyne Boulanger е „носът“, създател на Zagorsk и Jaisalmer от тази линия, а тази година разработва и създава и Blue Encens. Иска ми се да кажа, че всъщност дамата е забъркала един своебразен микс от свежестта и студенината на Zagorsk и ориенталско-подправъчното усещане на Jaisalmer, но всъщност е стигнала по-далеч.

Ароматът е изграден на двата полюса – студен и дъхав старт, сърце от подправки – кардамон, черен пипер и канела, база от уплътняваща и топла амбра и смолист тамян. Такова е и усещането върху кожата – постоянен контраст между съставките на парфюма – подържащ постоянен интересът при носене. Този аромат е далеч от усещането за „църковна“ миризма, така че няма нужда да се плашим, а спокойно да го изследваме върху кожата. Изключително софистициран и може би вечерен, но определено унисекс.

IMG_5370

BLUE SANTAL

Първата среща с този аромат няма да ви накара да кажете “yay”, но със сигурност ще намери място в „парфюмния ви гардероб“, защото той ще е като удобна риза в неутрален цвят, която носите, когато искате да спазите добрия бизнес тон сутрин, а на обед вече носите приятното усещане че е Петък и няма да ви се налага да се преобличате за вечерта. Като цяло ароматът печели точки с това, че е адски комфортен и умерен.

Стартира с дъх на борова гора и отблясъци на метал, в сърцето си носи плод от хвойна и подправъчен елемент на пипер, а базата е млечно-дървесна (австралийски сандал). Интересното тук е противопоставянето на суровото усещане на боровата миризма с топлината и мекотата на сандаловите акорди. Убедителността на този аромат свършва когато започва желанието за една избистрена и деликатна мъжка база.


Новата линия BLUE от Comme des Garçons ще откриете в Salon Olfactive на ул. Г. С. Раковски 145 – 100 ml EDP за 180 лв.