Изложбата показва пълното творчество на Иван Мудов до този момент под формата на експониран каталог. Всяка от страниците на каталога, съдържащи репродукции на произведенията на художника, както и тези с текстове от различни автори, са изложени поотделно с цел продажба.

ivan-moudov-2

Представен е класическият формат на изложба – мащабен преглед, какъвто повечето художници правят в средата на кариерата си. Обаче Иван Мудов не изневерява на себе си и традиционното в този проект е неотделимо от съмнението и иронията към конкретната традиция.

Художникът предлага, каквото се очаква от него – експозиция от резултати на своята работа, публикация, която разглежда неговото творчество и възможност за откупки, но добавя и все още незадължителния сертификат за автентичност, доказващ, че всяка творба е уникална и той е авторът й. Именно сертификатът се оказва ключ към предложената от Мудов интерпретация на очевидни понятия и правила.

Certificate-of-Authenticity_Tobacna-001-CC,-Ljubljana,-2015_4
Certificate-of-Authenticity_Tobacna-001-CC,-Ljubljana,-2015_2

Със закупуването на страница новият й собственик официално одобрява включването й в изданието и така се превръща в негов редактор, като имената на желаещите собственици на страници, които са станали притежатели на „страница като произведение на изкуството”, ще бъдат публикувани в издателското каре на каталога. Допълнително, купувачът на индивидуална страница става притежател и на всички точки в края на изреченията, отпечатани върху нея. Те са нанесени от художника на ръка като директна авторска намеса върху страницата.

Certificate-of-Authenticity_Kunstverein-Milano_2015

Предназначената за разпространение печатна версия на каталога няма да съдържа точки. Тя ще бъде публикувана в началото на 2016 г. като непродадените страници няма да бъдат включени.
Изложбата в Института за съвременно изкуство – София е последната спирка на проекта. Досега той е представен в Tobacna 001 CC, Любляна; Kunstverein, Милано; Transit-display, Прага; Artists Club / Coffre Fort, Брюксел; Kluckyland, Виена.
Проектът се осъществява с подкрепата на Фондация МУСИЗ от 12 ноември до 21 ноември 2015 в Галерия ИСИ, бул. Васил Левски 134 (вход откъм ул. Екзарх Йосиф)