Часове преди началото на 2013, вече доста от нас са направили своята равносметка за изминалата година. И в тази връзка, да бъдем по-добри е едно от нещата, които винаги влизат в сметките ни за предстоящите 365 дни. Ето една идея, която можеш да сложиш в списъка си — осинови си маслиново дръвче.

Nudo е семейния бизнес на Jason Gibb и Cathy Rogers, които отглеждат растенията си на малък селски хълм в италианския регион Марке. Те притежават гори с маслинови дръвчета, част от които може да бъде твоя.

Идеята е проста и щедра — осиновяваш маслиново дръвче за себе си или някой друг срещу €45, а в замяна ще получиш резултата от своята инвестиция — 100-процентов натурален extra virgin зехтин. Имаш избор между различни сортове дръвчета от 13 различни горички, а развитието на дръвчето ти ще може да бъде проследено през цялата година. Като бонус, Jason и Cathy те канят да видиш (и прегърнеш!) на живо своето дръвче в Марке по всяко време.

Зехтинът се пакетира в тенекиена кутия, тъй като стъклото разваля вкуса му и вреди на околната среда. Семейството се опитва да избегне транспортирането на пратките по въздух, затова те ще бъдат изпратени при теб по вода или земя. За всяко осиновяване, Nudo отделят сума за дарение на организацията Trees For All.

Посети сайта на Nudo ако си решил, че е нещо, за което си струва да научиш повече.

Nudo Olive Oil (3)

Nudo Olive Oil (2)

Nudo Olive Oil (1)

Nudo (5)

Nudo (4)

Nudo (3)

Nudo (2)

Nudo (1)

Nudo (6)