Ако си редовен посетител в “Ракия бар Ракета”, сигурно вече си забелязал, че точно до ресторанта отскоро кипи усилена работа по нещо ново и доста вълнуващо. Името му е коктейл бар “Спутник” и от тази седмица вратите му са отворени за всички почитатели на истински добрите коктейли.

Собствениците споделят, че идеята за “Спутник” идва след успеха на “Ракия бар Ракета”. Според тях градът има нужда да разкрие потенциала си и мисията на бара е да вдъхнови създаването на повече подобни места, които да направят София по-жива и интересна.

DSCF2571
DSCF2568
DSCF2578
DSCF2583
Нестандартният прочит на иначе познати коктейли изстрелва “Спутник” на едно от челните места сред баровете в града още преди истинското откриване.

Тук можеш да опиташ коктейл “Облак” с току-що направен захарен памук с абсент и нито следа от мента и мастика. Ако искаш да се насладиш на последните топли вечери с нещо освежаващо, “Соц на плажа” идва поднесен върху пясък и спомени от морето. Ако пък подраниш, освен коктейли, в бара те очаква и страхотно кафе, което можеш да изпиеш в компанията на приятелски настроения персонал, който ще познаваш поименно още след първото ти посещение.

DSCF2595
DSCF2601
DSCF2607
По подобие на “Ракия бар Ракета”, “Спутник” също е изцяло концептуален, като тук се залага на атмосфера, изцяло носеща духа на Източна Европа. Интериорът е дело на Funkt, а детайлите в бара, на пода, по стените и дори в тоалетната са повече от впечатляващи. Със стената от изрязани килими, червената лада на бара и невероятното осветление, “Спутник” обещава лесно преодоляване на гравитацията и едно повече от приятно космическо пътуване за всички на борда.
DSCF2573
DSCF2582
DSCF2585
DSCF2562
Спутник” се намира на добре познатото място на ул. “Янко Сакъзов” 17 и отваря врати на 1 септември от 20:00 часа, когато ще се състои и откриването на новата изложба в “Ракия бар Ракета”, показваща интересни черно-бели моменти от близкото минало.