[wide]
DSCF1097
DSCF1085
DSCF1096
DSCF1091
[/wide]

Твърди черни корици, луксозно издание, маркирано със златен кант на всяка страница и онзи така известен ключ, който те кара да прочетеш книгата към албума на Woodkid The Golden Age съвсем на един дъх.

Разказвайки историята на едно момче по пътя от детството към зрялостта, Woodkid за пореден път показа, че обича символите и знае как да ги използва, а колкото и плашещо да звучи, те се оказват верни и за повечето от нас.

Той смело и много успешно използва същите тези символи в трите клипа (Iron, Run Boy Run, I Love You) от албума си до сега, където темата за загубата на невинността, края на детството и последвалите разочарования в живота не са представени с излишна сълзлива драматичност, а са повече от епични и най-вече черно-бели.

DSCF1088
DSCF1089
DSCF1094
DSCF1090
DSCF1087
DSCF1092
DSCF1095

Изданието The Golden Age е част от deluxe edition на излезлия преди малко повече от седмица дебютен албум на меланхоличния французин. Написана е от Йоан Лемоан (истинското име на Woodkid) и Катаржина Йержак и е с 14 черно-бели илюстрации от Джилиан Тамаки.

В голяма степен книгата е ключът за разкриването на всички кодове в самия албум и прави изживяването на музиката в пъти по-пълно. Освен приятна за очите, това е една много добре написана история за истинската, макар и драматична любов, войната, урбанизацията, технологиите, религията, ролята на майката и бъдещето, белязано от нашето минало.

Луксозното издание може да бъде поръчано от тук.

[aside]Снимки: Under The Line[/aside]