Месечната прогноза определя април и май като чувствително по-благосклонни към новите албуми в сравнение с януари и февруари. Още в началото на април се предвижда задоволително количество записи, като средният месечен брой на качествените продукции ще бъде между три и пет. Подобни процеси се очакват и през май — тенденция, започнала от предходния месец април.

Най-високите температури през април ще бъдат между 7-ми и 19-ти. В началото на месеца ще се създаде хармонична обстановка и на много места ще има валежи от благозвучие. Към 7 април от север ще проникне дебютният албум на Todd Terje, a около 11-ти ще премине към появата на “Build on Glass” на Chet Faker. Около 19-ти температурите значително ще се повишат с идването на “Live Versions” на Tame Impala. Не се очаква атмосферно смущение. Заоблачаване ще предстои след 19-ти, когато ще намалеят качествените музикални записи.

Но това само до началото на май.

Температурите на 12 май ще повлияят на мелодийната покривка в страната, която ще се задържи до края на месеца благодарение на четвъртото LP на Chromeo — “White Women”, както и “Turn Blue” на The Black Keys. Ако през първата половина на месеца липсват аномалии, то през втората половина със сигурност ще има леко заоблачаване. Присъщи за май са големите амплитуди и резките промени на съзвучието. Около 28-ми Hercules and Love Affair ще напомнят за себе си с “The Feast of the Broken Heart”, а Joakim — с “Tropics of Love”.

В двата месеца музикалните процеси ще са изключително динамични, поради което се очаква времето в началото на юни да се задържи сравнително високо. Според астрономическата справка в началото на месеца, около 2-ри, слънцето ще започне да изгрява по-ярко заради “Love Frequency” от Klaxons.

Повече информация за прогнозата може да откриете в редовете по-долу.

Jamaica: Ventura
31 март

Jamaica: Ventura

Три години след издаването на дебютния им албум “No Problem”, Jamaica се завръщат с новия си проект “Ventura”. Продуциран е от Jamaica и Laurent d’Herbécourt от Phoenix в звукозаписни студия в Лос Анджелис и Париж. LP-то излиза на 31 март чрез лейбъла Control Freak.

Todd Terje: It's Album Time
7 април

Todd Terje: It’s Album Time

Норвежецът Todd Terje реши да издаде дебютния си албум сравнително късно, имайки предвид преди колко време започва кариерата му (през 2004 г.). Записът е озаглавен “It’s Album Time” и вижда бял свят на 7 април чрез неговия собствен лейбъл Olsen Records. LP-то включва 12 песни, осем от които напълно нови. В едно от парчетата Terje си колаборира с Bryan Ferry — кавър на “Johnny and Mary” от Robert Palmer.

Chet Faker: Built оn Glass
11 април

Chet Faker: Built оn Glass

Базираният в Мелбърн Nick Murphy, по-известен като Chet Faker, най-после реши да издаде дебютен албум. Върху “Build on Glass” артистът работи в последните две години, а крайният резултат е dreamy вокали, фини електро бийтове и гладки клавирни звуци. “Build on Glass” е в продажба от 11 април.

Tame Impala: Live Versions
19 април

Tame Impala: Live Versions

Едно от нещата, с които тазгодишният Record Store Day ще бъде запомнен, е “Live Versions” албумът на Tame Impala. Самото заглавие подсказва, че LP-то включва живи изпълнения на австралийската банда. Сетът е записан по време на концерта им в Чикаго през 2013 г. Фронтменът на групата Kevin Parker прави подбора на песните според това колко различни са живите версии от тези в последния им албум “Lonerism”.

Chromeo: White Women
12 май

Chromeo: White Women

Четири години след предишния им албум, electrofunk дуото Chromeo издават нов — “White Women”. Той съдържа колаборации с Ezra Koenig от Vampire Weekend, Toro Y Moi, Solange, Pat Mahoney от LCD Soundsystem и Oliver — дуото на лейбъла Fool’s Gold. “White Women” излиза на 12 май.

The Black Keys: Turn Blue
13 май

The Black Keys: Turn Blue

“Turn Blue” e осмият поред студиен албум на The Black Keys. Новината за него излезе съвсем скоро не откъде да е, а в Twitter профила на Mike Tyson. LP-то се появява на 13 май, а пилотното парче от него е озаглавено “Fever”.

Hercules and Love Affair: The Feast of the Broken Heart
26 май

Hercules and Love Affair: The Feast of the Broken Heart

Andy Butler успя да събере Hercules and Love Affair за още един албум. “The Feast of the Broken Heart” излиза на 26 май през лейбъла Moshi Moshi и е копродуциран от Ha-Ze Factory и Mark Pistel. Първата песен “Do You Feel the Same?” е колаборация с белгийския певец Gustaph, а останалите парчета включват имена като John Grant, Rouge Mary и Krystle Warren.

Joakim: Tropics оf Love
26 май

Joakim: Tropics оf Love

Очаква се и нов албум от френския талант Joakim. “On the Beach” e първият сингъл от LP-то на продуцента, озаглавено “Tropics of Love”. Албумът излиза на 26 май.

Klaxons: Love Frequency
2 юни

Klaxons: Love Frequency

Не на последно място ще споменем и третия албум на Klaxons, които наскоро се завърнаха с цели две нови песни — “There Is No Other Time” и “Children of the Sun”. Новият запис “Love Frequency” излиза на 2 юни през Akashic Records и включва продукции от Gorgon City, Tom Rowlands oт The Chemical Brothers, Erol Alkan и James Murphy от LCD Soundsystem.