[wide][/wide]

Днес, на път към любимата ти онлайн радиостанция, YouТube или музикалния плейър, предлагаме да се отбиеш в няколко нови или позабравени онлайн спирки с качествена жива музика.

С други думи, любимият ти артист в изпълнение само за теб. След това краят на света спокойно може да настъпи…

Ето ги и тях:

Yours Truly

Знаеш ли какво е общото между Аctive Child, Angel Haze, Cut Copy, Cults, Dirty Beaches, Flying Lotus, Grimes, Miguel, How To Dress Well, J. Cole, Lemonade, Mayer Howthrone, Nicolas Jaar, Quadron, Rhye, Twin Shadow, Tyler the Creator, Toro y Moi, Diplo, Zola Jesus и The Weekend? Всички тях можеш да чуеш в Yours Truly.

Yours Truly е като кутия с бонбони, която не искаш да свършва. Започват дейността си преди почти три години и оттогава могат да се похвалят с над 200 живи изпълнения, повечето заснети на нетипични за артистите места.

Характерното за тях е, че не обичат да режат “сгрешените” моменти и накрая получаваш може би най-искреното изпълнение, което ще видиш някога.

La Blogotheque

La Blogotheque е на шест години и разполага с доста дълъг и впечатляващ списък от имена. Френският сайт за инди музика заснема красиви интимни сесии с любимите ти артисти или с тези, в които скоро ще се влюбиш. (Тук преди време открихме момичето с глас като капучино Liane La Havas – https://www.youtube.com/watch?v=f845_v41YFo)

В La Blogotheque ще намериш Alt – J, R.E.M, Grizzly Bear, The Kooks, Cee Lo Green, Beirut, Sigur Ros, Lykke Li и много други.

Избрахме да чуеш Aloe Blacc:

From The Basement

От предаване с подкасти From The Basement се превръща в телевизия с лайв изпълнения на страхотни музиканти без публика или доманик. В списъка им от 38 имена ще намериш Том Йорк като себе си и като част на Radiohead, Gnarles Barkley, The Kills, едно от последните изпълнения на The White Stripes, Beck, Cold War Kids, P J Harvey и други.

Ще ти пуснем обаче страхотния Jamie Lidell, от който очакваме и албум през февруари 2013.

AllSaints Basement Sessions

Падаме си по AllSaints, не само заради дрехите им, но и заради музиката, която подкрепят. AllSaints Basement Sessions всъщност представляват записи на интервюта и зашеметяващи изпълнения на живо в “мазе”, но за разлика от From The Basement, тук присъства и малка публика.

Препоръчваме ти да чуеш сесиите на Хосе Джеймс и Foster & The People, а сега нека засвири момчето с цигулката, от което ни побиват тръпки: