Не знам какво мислите вие, но комедийните сериали понякога са перфектната причина да потънеш в бездействие. Една цяла неделя например. И понеделник вечер. Освен класическите Modern Family, New Girl, How I Met Your Mother и The Big Bang Theory има още няколко сериала (нови и не чак толкова нови), които заслужават внимание.

Не за друго ами винаги идва онзи момент, в който след четири сезона вече имаш нужда от глътка свеж въздух и някой друг нов персонаж.

2 Broke Girls

Историята на двете бедни момичета опитващи се да прокопсат в Ню Йорк продължава със сезон втори. Току-що обеднялата руса богаташка Каролин помага на новата си съквартирантка Макс да развие бизнес с ужасно вкусните си мъфини, докато затъналата в дългове непукистка пък я учи как да живее “по бедно му” в замяна докато устата ви се пълни със слюнка. Сериалът, абсолютно в крачка с времето, усмива хипстърите, подиграва се на богаташките навици и показва, че всичко е супер стига да имаш малко нюх и връзки.

Don’t Trust The B—-
In Apartment 23

И понеже сме се заговорили за съквартиранти, няма как да не споменем и за онази бичи отшумяла звезда Клой и нейната одобрена след интервю съквартирантка Джуун. Историята тук е контрастна. Самовлюбената и безсрамна Клой, на която има посветен комикс, учи малко по-задръстената си съквартирантка как да пие, да се забавлява и да си легне с някой пич само за една нощ… Без чувства.  Втори сезон на сериала ще започне на 23 Октомври.

30 Rock

Бившата сценаристка на Saturday Night Live, Тина Фей, създава 30 Rock, за да покаже колко смешно, и понякога неловко, е да работиш за комедийно шоу докато си обграден от ненормални колеги без никакви задръжки. Предполагам. 30 Rock се завърнa с последния си 7 сезон на 4 Октомври.

The New Normal

“Новите Нормални” разказва за две хомосексуални момчета, които искат да си имат дете, за жената която ще им помогне по пътя към успеха и за расистки настроената ѝ майка хомофоб. Сериалът е чисто нов и мненията за него вече са доста противоречиви.

Guys With Kids

Изглежда времената на “Женени с деца” са отдавна отминали и мъжът вече не е добре познатият ни статичен персонаж разплул се на дивана. Ролята на силният пол в домакинството е все по-често изобразявана и именно липсата на каквито и да е умения в тази сфера правят сериали като този толкова забавни. “Guys with Kids” е далеч по-добрата версия на “Baby Daddy”, който е също сравнително пресен, но и сравнително безуспешен. Момчетата от сериала трябва да се справят не само с децата си, но и с жените, които по една или друга причина са част от ежедневието им. “Guys with Kids” стартира в средата на Септември, така че към този момент имате само 5 епизода на разположение.