01.

Име: Camille Moir Smith
Настояща локация: Мелбърн
Професия: Графичен дизайнер и интериорен консултант

Camille-3

Косьо: Любимият ти сезон?

Камий: Лятото. Има нещо специфично, което харесвам в горещите климатични вълни на Мелбърн. Усещането е почти апокалиптично, когато температурите надхвърлят 40 градуса.

Косьо: Така наречената работоспособност сигурно намалява драстично. Впрочем, продуктивността ти свързана ли е със сезоните?

Камий: Есента навярно е най-продуктивният период от годината. Навярно защото летните партита са свършили, всички се успокояват и се подготвят за годината напред. Рожденият ми ден е през март, което също влияе – мисълта, че остарявам винаги ме вкарва в релсите (смее се). Обичам да чертая планове за годината от април нататък, тъй че наистина съм доста продуктивна през есента.

Колкото до лятото, това е най-слабо продуктивният ми сезон. Винаги има сватби, музикални фестивали. През лятото обикновено излизам от всякакъв синхрон с моята работа, което е доста разочароващо.

Camille-1

Косьо: Съвсем се обърках. Сезоните в Мелбърн са обърнати, какво да се прави. Докато се подготвях за интервюто, попаднах на страхотни мнения за теб. Нали осъзнаваш факта, че те възприемат за модерна, секси, cool? Харесва ли ти това?

Камий: Хаха, съвсем не (смее се). Знам, че хората харесват работните престилки, които правя, това винаги е хубаво да разбереш, но не бих нарекла себе си модерна. Въпреки това винаги е ласкателно и влияе добре на настроението ми, когато чувам такива думи.

Косьо: Принципно какво търсиш първо – добра оценка или критика?

Позитивните оценки са доста по-продуктивни от критичните.

Камий: Търся похвали. Позитивните оценки са доста по-продуктивни от критичните. Вярвам, че хората работят много по-добре, когато се чувстват добре и креативността може да се развива.

Camille-2

Косьо: На кого първо показваш работите си?

Камий: На приятелката ми Пиа.

Косьо: Вярваш ли в максимата, че хубавите неща се получават, когато хората следват инстинкта си и реализират идеите си, без за мислят само за пазарен успех и пари?

Камий: Да. Въпреки, че смятам, че можеш да се движиш напред, подтикван и от двата мотива. Аз все пак искам да реализирам идеите си, но и да печеля от тях. Харесвам работата си, но трябва и да печеля от нея, за да живея щастливо и спокойно.

Camille-7

Косьо: Принципно ти се занимаваш с интериорни консултации и създаване на графични елементи и брандинг за малки бизнеси. Колко важна е графичната идентичност за създаването на един бранд, изключваме традиционните неща като лого, запазени знаци и т.н. Кои са стъпките, които надграждат?

Камий: Всичко е много важно. Всъщност веднага след създаването на лого идва периода за формиране на визуална идентичност. Аз лично вярвам, че бизнесите са като второто ни аз. Можеш да създадеш бизнеса ти такъв, какъвто си пожелаеш, затова трябва да обърнеш особено внимание на стила, личността, тона, маниера. Трябва да се запиташ каква е “личността” на бизнеса ти? След това да създадеш тази “личност” визуално и да се увериш, че се развива логично, последователно, хармонично с останалите аспекти на идентичността си.

Косьо: Колко различен е графичният дизайн от останалите арт форми?

Камий: Графичният дизайн е различен от останалите форми, тъй като се създава на база проблеми, а не себеизразяване. Има определени граници и може да се случва само при наличието на силен екип от хора.

Camille-4

Косьо: Какво те вдъхновява?

Камий: В момента съм много вдъхновена от дизайна от средата на миналия век, както и от домовете на двойки като Gabriël & Gwen Fagan, Joris Brouwers & Nicky Zwaan и също така Simon & Jessica Howell. Също така винаги преглеждам за идеи сайта Freunde von Freunde.

Косьо: Какво слушаш тези дни?

Камий: Песента “Alasidi” на Afel Bocoum.

Camille-6

Camille Moir Smith създава бранд идентичност, но и прекрасни работни престилки, които може да видите в добрите места в Австралия.