IMG_2342

Откъде идва името The Outsighters?

Името ни хрумна след една нощ, прекарана в пиене на алкохол и водене на Skype разговори. Искахме името да е интересно, обобщаващо замисъла, незвучащо твърде сложно, но и загатващо индивидуалността, каквато е целта на целия brand. The Outsighters преведено означава “хора с различно полезрение, далеч от представите на посредствения човек”. Ние се опитваме да изразим нашите виждания за нещата върху дрехи, което определено ни прави аутсайдери, а в последствие и outsighter-и. 

IMG_2360

IMG_2379

Разкажете ни, откъде дойде идеята, как започна всичко?

Crew-то е от трима човека. Аз, братовчед ми – Юли, който живее във Великобритания от 9 години, и едно негово приятелче – Елиът. Нямаме точно определен план, просто имаме желание и се надяваме хората да видят, че това, което правим, е от любов към street култрута, а не сме водени от комерсиални цели. Когато се съберат хора със сходни гледни точки, индивидуалните им виждания се отличават много повече, отколкото когато са разделени. Затова и решихме да започнем тази колаборация, в която всеки има различна задача и е абсолютно свободен да изразява себе си.

IMG_2395

IMG_2408

Трудно ли се прави бранд между България и Великобритания?

Когато започвахме, ясно осъзнавахме, че няма да е лесно, поради простата причина, че разстоянието между България и Англия не е никак малко. В началото наистина беше трудно, но с времето изгладихме трудностите и в момента дейността протича доста безпрепятствено, а и при наличието на всичките модерни технологии в днешно време лесно успяваме да подържаме връзка. Има още какво да се желае откъм разпространението и дистрибуцията, въпреки всичко. Когато има hype, разстоянието и трудностите са преодолими.

IMG_2417

IMG_2426

С какво се различават тишъртите на The Outsighters от тези на други streetwear брандове?

Стане ли въпрос в какво точно се изразява нашата индивидуалност, винаги сме смятали, че това са идеите и представите ни. Повечето производители в днешно време правят продукти, изцяло стремейки се към финансовите постъпления и поставят най-важното според нас, качество и уникалността, на заден план. Тениските са лимитирани, което е и една от целите ни. Предпочитаме да правим повече продукти, единствени по рода си, за да запазим чувството за индивидуалност. Поради тази причина и всички тениски от типа Tie-Dye, с който разполагаме, се боядисват на ръка от нас и всяка една е уникална сама по себе си. Ако притежавате такава, може да сте сигурни, че няма да срещнете някого със същата.

IMG_2504

IMG_2509

Какво да очакваме в бъдеще от вас?

Занапред имаме намерение да работим с еко материали, защото екологичната материя се усеща доста по-добре върху тялото, а и ще допринесем, макар и минимално, за опазването на природата. Зависи от нас, хората, да опазваме Земята, затова се стараем по всякакъв начин да го постигинем. Stay Eco.  

В момента се ограничаваме само в производство на тениски, hoodie-та и шапки, но в най-близък план ще представим и много други най-различни продукти – якета, чорапи и всичко необходимо за развитието на streetwear културата, както в световн мащаб, така и в най-близък.

IMG_2526

IMG_2464

Къде можем да открием ваши неща?

Нашите модели може да откриете на сайта ни theoutsighters.co.uk.