Идеята за “Колетъ” хрумна на Алекс и Яница. Двете ще събират по няколко български продукта всеки месец, ще ги опаковат в кутия и ще изненадат всеки, който прояви интерес. Продуктите обаче остават тайна до момента на отваряне на пакета. Всичко, което ще знаеш предварително е темата на месеца.

Яница и Алекс

Яница и Алекс

Кои сте? С какво се занимавате освен проекта?

А. Аз съм Алекс — авантюрист по душа, обичам да си чертая маршрути и да се озовавам на места, където не познавам никого. Силно вярвам в добротата и това, че винаги има начин — “само желание ти трябва…”

Я. Яница, Яни, Ян — степенувано или не, приятно ми е да се запознаем, както се казва. Подвизавам се сред реклами и дизайни, общо взето всякакви графични щуротии.

Как ви хрумна идеята за “Колетъ”?

А. & Я. И двете харесваме и ценим ръчно правеното, вниманието към детайла и дизайна. Идеята се зароди съвсем естествено, като логично продължение на интересите ни.

Как избрахте името?

А. Всеки обича да получава от някого по нещо. Ние просто добавихме чувството — да знаеш, че е направено от някого с много любов, специално за… ТЕБ. Как можеше по-добре да го наречем?

Я. Ще ми се да вярвам, че името ни намери само… нямаше изкуствен напън, нямаше излишен шум. Една вечер просто “Колетъ” си дойде на мястото. Пасна, както се казва.

Как подбирате темите? Каква ще бъде следващата?

Я. Гледаме темите да са близки до сърцето и интересни по характер.

А. И не само… гледаме на карти Таро и на кафе… абе и на нас не ни е лесно! Следващата е “Ах, морето!” — това и звездите ни го казаха.

Как подбирате продуктите?

Я. Е как? По опаковката… (шегичка)

А. С внимание и много любов. Винаги се стремим да опознаем хората зад тях. Историята е от значение, а тя винаги е пленяваща.

Винаги ли ще присъстват само български продукти?

Я. Това е идеята!

А. Да. Искаме да покажем, че има и по-добра алтернатива от “машините”. Ето например — баба Ганка прави чорапи, които НЕ можеш да разплетеш, а пък Мария прави лютеница, от която да си оближеш пръстите.

Кой е най-хубавият подарък, който сте получавали?

А. Усмивката винаги ми е била най-любимият подарък (а и е най-евтиният).

Я. Всеки подарък, който е замислен специално и с лично отношение, е хубав за мен.

Как би изненадала другата?

А. Бих я изненадала с куче… в един “Колетъ”. Непрекъснато говори как ще ми “открадне” ваймаранера… тц.

Я. Ха! Алекс, другата седмица стягай багажа — отиваме в Антарктида… изненадаааа!

Обичате ли шоколадови яйца?

А. Да — за секунди изяждам/подарявам шоколада и започвам да разчиствам различни плоскости, за да мога да сглобя следващото “си” творение. И обикновено го подарявам на…

Я. На мен!

Докъде доставяте? Може ли да го изпратим на приятел в чужбина?

А.& Я. За момента по-вероятно е приятел от чужбина да ви го изпрати. Работим по въпроса, за да може “тъпкано да им го върнете”.

Колетъ_1

“Колетъ” приема заявки от първо до двайсто число всеки месец и пристига в последната му седмица. Всеки колет струва 50 лева + безплатна доставка.