Когато чуем думата професионалист, едно от първите имена, които изскачат в ума ни, е на Полина Влахова. Полина е маркетинг директор на Pernod Ricard Bulgaria – водеща компания в производството и дистрибуцията на висококачествени спиртни напитки и вина на световния пазар, сред които Absolut, Jameson, Ballantine’s, Chivas Regal, Beefeater и други. Тя е експерт с дългогодишен опит в маркетинга и комуникациите.
Page
Polina_-Vlahova

В колко ставаш сутрин? Имаш ли сутрешен ритуал?

Рано, по-рано от колкото ми се иска, но с децата е неминуемо. Наред с ритуалите, свързани с децата, винаги имам едни 10-15 минути, в които обмислям плана за деня.

Как планираш времето си?

Без планиране съм изгубена и го правя в онлайн календар, но за ежедневен to-do list Moleskin е мой верен помощник.

По колко неща можеш да правиш едновременно?

Като всяка жена, разбира се, много, но за по-голяма ефективност – максимум 1-2 неща, за да е добър и финалният резултат.

За какво не ти остава време?

За много неща. Най-много ми липсва социалният живот, който напоследък е доста ограничен.

Носиш ли си работата вкъщи?

Да, нося си работа вкъщи и знам, че не е правилно, но за сега не ми тежи, а и човек като гори за нещата, които прави, няма работно време.

Какво мислиш за оувъртайма?

В предишната фирма, в която работех, се шегуваха, че когато някой си тръгне навреме, вероятно си е взел половин ден отпуска… Мисля, че във всяка динамична и комплексна работа това е просто неминуемо. Разбира се, уважавам личното време на хората, но предвид, че работата, която правим не е административна и чиновническа, не виждам как в 5,30 може да приключи човек. За мен е важен крайният резултат и работата да е свършена навреме и по възможно най-добрия начин. В този смисъл, работното време не е фиксирана константа.

Даваш ли втори шансове?

Да, но рядко и зависи от ситуацията.

Ти си от хората, които умеят да всяват респект. Как го постигаш?

Wow, страхотно признание. Предполагам с добро отношение, уважение и оправдано доверие.

Какво те мотивира?

Невъзможните и трудни проекти и неутъпканите пътеки. Не на последно място, много ме мотивират и хората, с които работя, колеги, агенции и партньори, които в по-голямата си част са млади, способни, вдъхновяващи и пълни с енергия и нов поглед към обикновените неща.

Помниш ли как изкара първия си лев?

Да, продавах дрехи през ваканциите си по време на гимназията. Доста интересен опит беше и мисля, че още тогава разбрах, че ще се занимавам с маркетинг.

Очевидно децата не пречат на кариерата на една жена, но как успяваш да отделиш достатъчно време и на двете?

На мнение съм, че е по-добре качествено време, прекарано с децата, вместо цял ден безсмислено мотаене и гледане на телевизия. Мисля, че засега съм намерила баланса.

Когато останеш сама…

Обичам да спортувам, чета и излизам с приятели.

Какво би казала на 20-годишното си аз?

Да се доверява повече на интуицията си и на усета към хората.