Аксел и Любо са като двойките супергерои, почти няма начин да ги видите поотделно, а докато единият “батманства”, другият е там за подкрепа. Любо е отговорен за TAKEOVER партита в YALTA, а в досието на Аксел са вписани десетки разбити сърца из софийските паркове. Последният, макар и чаровен блондин, се слави с маниер на рок звезда – разбирай остър език, твърд характер и изтънчен вкус за гурме храни. Има един страх в живота, а именно, че йоркширите ще завладеят света.
DOG TALK е съвместната рубрика на мобилното приложение, което свързва собствениците на домашни кучета DOGLAR и Under The Line. Днес думата има Аксел.

vg__790

Как се чувстваш, кръстен на Axl Rose (Guns N’ Roses), не е ли това прекалено голяма отговорност върху “плещите” на един голдън? Как е кармичната връзка?

Axl Rose е Водолей, а аз – Скорпион. И въобще не ми дреме колко отговорности имам. Бау!

А ревнуваш ли, че той има френски булдог?

Честно, старая се да не мисля за това. На фона на всичките класни жени в живота му, този избор е лишен от всякаква логика и това не ми дава мира. Но все пак Axl е с биполярно разстройство, това може би обяснява нещата.

Забелязал ли си да имаш музикални заложби? Как си с високите тонове? Как са съседите с тях?

Музикални заложби?! Репетирам усилено за кучешката Coachella и нашият Balls & Bones reunion. Съседите ми би трябвало да се чувстват специални, че могат да чуят безплатно моя голдън глас.

Кое е най-голямото предизвикателство в ежедневието ти, препъни камъка на голдъновия живот?

Да не подходя с агресия към някой дребен и шумен йоркширски… ъъъ териер. Това идва от непоносимостта ми към дразнители, вероятно наследена от кръстника ми, известен със скандалната си персона.

На какво не можеш да устоиш?

Обожавам баница, сирене, кисело мляко, моркови, пица и общо взето всичко, което вие хората ядете. Любимото ми е да застана с жален поглед и да започна да точа лиги, докато не ви се скъса сърцето от жал.

vg__795

Какви ги вършиш сам вкъщи?

Zzzz. Гледам да се наместя някъде на високо. Там, където вие хората седите и лежите, е много по-уютно. А в зависимост от сезона се скривам на хладно в банята или пък до парното. Все пак, I need my beauty sleep.

Ловиш ли пъдпъдъци на сън?

Да, и постоянно ги изпускам. Затова също понякога плача на сън.

Какво правиш, като си сгафил, за да замажеш положението? Признай си най-голямата изцепка.

Моите изцепки са световноизвестни. Аз съм една истинска куч-рок-звезда с характер. Ако сте ги изпуснали, по-добре да не знаете.

Какво търсиш в коша за пране? Врата към Нарния ли?

Търся изход от Матрицата към истинския свят, където ние кучетата владеем света и вас хората. Засега обаче намирам предимно чорапи…

vg__793

Вече си 35 килограма и по улиците все така ти говорят на “сладко кученце”. Това нормално ли е? Ти как го чувстваш?

Не е нормално, разбира се. Отдавам го на йоркширското нашествие напоследък и занижените човешки критерии към красотата и интелекта в кучетата.

Кой ти е коронният номер?

Да свалям “мацки”.

Как сваляш “мацки”?

Въртя опашка и ги игнорирам. После те сами идват при мен.

За колко бягаш 100 метра?

Моля?! Аз съм рок-звезда! Вие бягайте 100 метра!

Ако владееше Силата щеше…

… да имам цяла армия от голдъни джедайки.

Какво не знаем за Любо, а трябва?

Това е лично. Без коментар.

За какво си говорят двама блондини?

За брюнетки.

Голяма комбина сте, защото…

Има любов между нас.

Твоята житейска философия е…

Blond & Beautiful.