Малко преди втория концерт на Айо на родна почва (19 юни, зала 3 на НДК) се свързахме по телефона с екзотичната красавица с кадифения глас, за да научим какво е правила на фестивала в Кан и преди това в Хаити, как върви турнето й до момента и защо няма търпение да пристигне отново в София.

Здравей, Айо, как си?

Добре съм, днес е доста слънчево тук и реших да се възползвам като изляза на пазар.

Къде те намираме всъщност?

В Париж съм, вчера пристигнах. Винаги съм много щастлива, когато се връщам тук. Имам много добри приятели, с които нямам търпение да се видя.

Разбрахме, че си била и на фестивала в Кан?

О, да, за трета поредна година бях в Кан, но не успях да изгледам нито един филм. Програмата ми винаги е доста натоварена със срещи и ангажименти и никога не остава време за кино. Надявам се след време да мога да отида отново, но този път като зрител, за да гледам най-новите заглавия преди всички останали.

Ayo-02

Вече се изявяваш и като актриса, може пък следващия път да представяш собствения си филм.

О, много мило, дано! Филмът, в който се снимах, ще излезе следващата година, така че може и да има шанс за следващото издание.

Разкажи ни малко повече за него.

Не съм много сигурна дали ми е позволено да разкривам сюжета. Това, което мога да кажа, е че става въпрос за земетресението в Хаити, показано през личната трагедия на няколко души.

Ти самата си прекарала няколко седмици в Хаити, каква е ситуацията в момента там?

Положението все още е страшно. Има много хора, които са загубили всичко и трябва да започнат живота си отначало. Знам, че много организации се грижат за пострадалите и оказват помощ, но мисля, че има още много неща, които трябва да се направят. И въпреки всичко хората, които са преживели тази трагедия, са оптимисти и вярват, че бъдещето им ще бъде по-добро. Като ти се случи нещо подобно и започваш да гледаш с други очи на живота. И най-малките неща или жестове могат да те зарадват. Аз самата съм доста позитивно настроена към всичко и всички и вярвам, че нещата ще се подредят по най-добрия възможен начин. Единственото важно нещо е да продължаваме да говорим за Хаити и да не забравяме, че тези хора разчитат на нас.

Как върви турнето ти?

Засега много добре. Залите са пълни, виждам щастливи лица. Вече бях в по-голямата част от Европа и Япония, следват много дати в Азия…

Ayo-03

Но преди това обаче ще минеш и през София…

О, да, да, нямам търпение отново да дойда в София. Пазя много добри спомени от предишния си концерт – имаше някаква особена атмосфера на любов и разбирателство, а това винаги е важно за мен. Запознах се с много интересни хора, надявам се да ги видя отново. Вие ще бъдете ли там?

Обезателно. За финал – може ли да ни кажеш какво те прави щастлива?

Не знам дали ще ми повярвате, но всичко ме прави щастлива, опитвам се да обръщам внимание само на позитивните неща. Всеки нов ден, приятелите ми, музиката, хората, които срещам непрекъснато. Дори това, че сега си говорим по телефона и само след няколко седмици ще можем да се видим на живо.


Under The Line дава възможност на двама души да спечелят покана за концерта на Айо на 19 юни в зала 3 на НДК.

Как може да участваш? Kажи ни в коментарите под интервюто тук защо искаш да гледаш Айо на живо! Краен срок за участие — 14:00 часа на 13 юни. Победителите ще бъдат обявени в 15:00 часа на 13 юни (петък) на нашата Facebook страница.