Смартфоните на корейския производител Samsung са популярни със скучноватия си дизайн и пластмасата като основен материал на изработка. Дори там, където на пръв поглед са използвани кожа или метал — пак поликарбонатът е бил модифициран, за да ги наподобява неестествено.

Затова новият Galaxy Alpha е свежо начало в каталога на компанията, което за първи път е адресирано към потребители с афинитет към по-стилни и качествени устройства.

Акцентът при Samsung Galaxy Alpha е тънкото му тяло с профил под 7 мм, което лежи удобно в ръката и заради компактните размери на дисплея – 4.7″ диагонал, колкото и на новия iPhone 6.

DSC06775

По-съществената промяна в дизайна обаче е металната рамка, преминаваща около цялото, иначе все още пластмасово, тяло на Alpha. Това е първият модел с подобен елемент в корпуса на корейците и усещането спрямо всичко досега е коренно различно в добра посока.

Извън това Samsung са оборудвали смартфона с хардуер, присъщ на флагман, което включва мощен процесор, 2 GB RAM и 12 МР камера с Ultra HD видеозапис. Има и спорно полезни екстри като скенер за пръстови отпечатъци и пулсомер, а microSD слот липсва, но вградената памет е 32 GB, а и получавате 50 GB безплатно в Dropbox.

DSC06784

По-сериозен недостатък на Galaxy Alpha е животът на батерията, който е по-малко от денонощие нормално ползване.

Под чертата — това е първият смартфон на Samsung, на който загрижените за дизайна на устройствата си потребители имат причина да обърнат внимание. На фона на алтернативите в този клас iPhone 6 и Xperia Z3 на Sony обаче задачата на Galaxy Alpha да ви впечатли няма да е толкова лека.

10697277_817512031634001_5639955781282598737_o

Детайли:
— Първият смартфон на Samsung с метална рамка
— Супертънко тяло с профил 6.7 мм
— Свалящ се заден панел с достъп до батерията
— 12 МР камера с Ultra HD видеозапис и 120 fps слоумоушън режим