[wide][royalslider id=”77″][/wide]

След дългогодишно очакване, на 20 февруари Sony обяви наследника на PlayStation 3 – PlayStation 4. На церемония в Ню Йорк, главният системен архитект на Sony Mark Cerny представи продукта като “най-мощната конзола съществувала някога, която ще съживи световете с невиждано досега качество.”

Без да изпадам в прекалено много технически характеристики, от това което излезе като информация става ясно, че Sony определено се целят в следващото ниво що се отнася до изживяване, услуги и гейминг. Следващият ъпдейт идва и за новият контролер DualShock 4, който ще притежава увеличени вибрации, тъчпад, вход за слушалки и нов share бутон за запис на играта или правене на скрийншоти, които ще могат да бъдат споделяни веднага. Новият тъчпад е изработен в тандем със следващата генерация на Sony PS Eye Camera. Гийковете могат да проверят пълните характеристики тук.

С наскоро закупеният сервиз Gaikai ($380 млн.), Sony твърдят че ще изградят най-бързата и мощна мрежа в света. Чрез нея демотата ще могат да се играят безплатно и ако се харесат, да се закупят в пълните им версии. Може би най-важното, поне за мен, е че един от следващите етапи в сервизите на Gaikai ще бъде достъпността на игрите от предишните конзоли – Psone, PS2 и PS3.

Доста нови заглавия вече бяха обявени за PS4, а специално новият Killzone: Shadow Fall дори беше демонстриран с геймплей при “късметлията” Джими Фалън. Други заглавия за PS4, които бяха обявени са Knack, Infamous: Second Son, Drive Club, Deep Down, Diablo 3, Destiny, Watch Dogs и други.

Момичета, независимо какво сте чули, за Коледа 2013 има само един подарък, който ще приемем.