[wide]Lomography смартфон скенер за старите ленти[/wide]

Тук става въпрос за онзи тънък хипстърски момент, който много от нас са имали, не е нужно да се преброяваме.

Любителското аналогово снимане е направо мегатренд, макар и в раздел “леко дразнещи”, а след като разберете за въпросната малка черна машинка, дори и да не ви се е искало, ще ви се прииска да изровите старата Konica, или кой каквото има в кутия от обувки над гардероба, и да започнете да снимате наволя и, така да се каже, без да можете да триете. Или пък просто да вдъхнете малко живот на старите ленти, които са в същата тази кутия и все не ви остава време да занесете до фотото.

Какво би направило този експириънс по-интересен от това сами да сканирате и дигитализирате лентата, която вече сте заснели?

[royalslider id=”45″]

Lomography Smartphone Scanner е абсолютно ново компактно устройство, което работи с всеки iPhone и Android. Нужна ви е само лента, малко желание и успехът е в кърпа вързан. Просто вкарвате лентата, включвате малката лампичка на скенера, пускате камерата на телефона си и заснемате директно с нея изображението, което е на лентата.

Веднага получавате дигитален образ, който може да бъде променян и споделян във всички социални мрежи директно от телефона с всяко възможно приложение, което обичате да използвате. Важно е да се знае, че скенерът работи само с 35 милиметрови ленти.

Създателите от Lomography работят върху пускането на специална безплатна апликация за смартфони, чрез която сканираното изображение да може да бъде редактирано, заснетият негатив да бъде обръщан в позитив, да бъдат сглобявани панорамни изображения, както и малки, подобни на .gif филмчета.

Всичко това може да бъде поръчано от тук срещу 59 евро, а ето и кратко видео за целият проект: