Голям колкото iPhone 6 Plus и със същата извита форма след сядане с него в задния джоб. Извивката обаче е нарочна характеристика от дизайна на LG G Flex2 и това според производителя е ефект, който е в услуга на потребителското изживяване.

G Flex2 е вторият смартфон на LG с дъговидна форма на корпуса. Дисплеят и дори батерията му също са извити, а смисълът от това е по-удобно прилягане върху лицето при разговор и най-вече – по-лесно достигане на горния край на екрана. Заради специфичния си ергономичен дизайн G Flex2 може да се използва свободно с една ръка, независимо че предлага огромен 5.5-инчов дисплей.

DSC02986
DSC02955

Дисплеят е с наситени цветове и дълбоко черно заради използваната OLED технология, има Full HD резолюция и подсилен слой за защита от счупване. Процесорът е от най-елитната серия чипсети на Qualcomm, оперативната памет е достатъчна за справяне с интензивна графика и запис на 4k видео, а камерата е сред най-добрите на пазара.

DSC02893
DSC02890

Сензорът е 13 МР, подкрепен е от истинска оптична стабилизация и лазерен автофокус, който спомага бързите реакции при снимки и е особено полезен при ниска осветеност.

DSC03124

Задният панел на G Flex2 е със “самолекуващо се покритие”, което според производителя заличава фини драскотини за няколко секунди. Е, следите от острието на ножа изглежда не са достатъчно фини, за да изчезнат и действието на технологията все още е под въпрос за мен.

DSC02997
DSC02914
DSC02906

LG G Flex2 има актуални екстри и най-новия Android, но остава нишов продукт и задари нетрадиционния си дизайн вероятно няма да пасне на изискванията на много потребители, независимо че ще пасне идеално в задния им джоб.