Изкривен iPhone? Екипът на Apple помни далеч по-тежки скандали около суперпопулярния си смартфон, а по-надолу ще си припомним само най-горещите от тях.

Феновете на отхапаната ябълка вероятно няма да се сетят за премиера на iPhone, която да не е била придружена от някакъв проблем. Драмите винаги стават достояние на целия свят, давайки материал на световните медии поне за няколко седмици и този кратък обзор не е изключение. Възползваме се от ситуацията, но само за да ви предложим топ 5 на най-запомнящите се фалстарта в историята на iPhone…

bendgate

#Bendgate

Цъкаш върху хаштаг #bendgate и попадаш в алтернатива на сайта 9gag. “Новият iPhone 6 Plus се огъва лесно”, гръмна мрежата преди няколко дни, а видео с демонстриращ силните си пръсти върху апарата човек обиколи света за няколко минути.

Оказа се, че Apple са получили само 9 оплаквания за подобен проблем, но случаят ни донесе часове смях пред РС-то с различни колажи и Twitter шеги по адрес на iPhone 6 Plus.

sensorgate

#Sensorgate

Само преди година, дни след премиерата на iPhone 5S, се оказа, че сензорите в новия смартфон на Apple са тотално объркани. Акселерометърът, жироскопът и компасът в устройството отчитаха грешни стойности и това пречеше и на приложението с виртуалния нивелир, и на много от игрите, които разчитат на сензорите в геймплея. Малко по-късно Apple пусна софтуерен ъпдейт, с който реши проблема.

iPhone 5C също беше засегнат, но оплакванията там бяха само шепа, както и собствениците.

mapsgate

#Mapsgate

И ако неадекватното завиване с количките в Asphalt образуваше нерви на група геймъри, то проблемът със сбърканите карти на Apple Maps през 2012-а беше катастрофа за всички потребители на току-що излезлия iPhone 5 и новата iOS 6.

Появи се информация за всякакви лични драми на хора, тръгнали до съседен град, а озовали се в друга държава. Процесът по разрешаване на проблема беше дълъг и мъчителен за Apple, които признаха грешката си и насочиха клиентите си към приложения на свои конкуренти.

И до днес собствениците на iPhone имат едно наум, когато тръгват на път с вградената навигация.

batterygate

#Batterygate

През 2011-а младият тогава iPhone 4S се сблъска с проблема #batterygate. Потребители се оплакаха, че батерията на смартфона им пада с 10% на всеки час, без дори да са докосвали устройството си.

Отново софтуерен ъпдейт беше ключът към разрешаване на проблема, а след няколко седмици всички бяха забравили за него.

antennagate

#Antennagate

Може би най-любимият от всички гафове в историята на iPhone остава случаят #antennagate, при който iPhone 4 губеше обхват в ръката на потребителите.

Да, точно тогава Стив Джобс написа на оплакал се по имейла клиент култовата реплика, че държи смартфона си неправилно.

Няма проблем и това е нормално, заявиха от Apple, а решението за потребителите беше да използват калъфче, което даваше повече свобода на антените и не нарушаваше сигнала до разпад на връзката.

Оставаме в очакване на следващия iPhone и драмите, които ще го съпътстват през първите му дни на пазара. Шумни скандали, които достигат до нюзфийда на потребители от целия свят и всеки път качват продажбите на iPhone с няколко десетки милиона броя.