Неотдавна Google представи няколко забавни експеримента, разработени за Chrome. Това са Racer, Roll It, World Wide Maze и Super Sync Sports, които превръщат компютъра ти в монитор, а смарт телефона или таблета — в джойстик. И при това без да е нужно свалянето на каквито и да е приложения.

Racer, която първо беше обявена на конференцията Google I/O, позволява на потребителите да се състезават с приятели, използвайки до пет iOS или Android устройства. Всеки управлява състезанието през собственият си смартфон само с tap-ване, но самата игра се развива на всички екрани. Музиката, използвана в Racer, е на великия Giorgio Moroder.

Виж повече на g.co/racer.

Roll It пък е аркадна боулинг игра, в която могат да се включат до трима души. И тук управляването става със iOS или Android мобилно устройство, но този път чрез жестикулиране с ръката.

Виж повече на g.co/rollit.

Третата игра е World Wide Maze и може да превърне любимият ти уебсайт в игра тип “3D лабиринт среща Pinball” (или накратко — в детска площадка).

Виж повече на chrome.com/maze.

Последният експеримент за Chrome е Super Sync Sports, където с до четири твои приятели ще можеш да се състезаваш в бягане, плуване или каране на велосипед.

Виж повече на chrome.com/supersyncsports.