Докато смартфоните стават все по-тънки и виждаме все повече разбити екрани у свои познати, CAT пуска модел, покриващ американския военен стандарт 810G за издръжливост при различни неблагоприятни условия.

CAT S50 е дебел, тежък и далеч от възприетите за секси мерки на съвременните мобилни телефони. Корпусът на апарата е с профил, колкото най-новия лаптоп на Lenovo, но зад екстра габаритите се крие суперзащитено устройство, което може да издържи почти всичко от ежедневието на агент Бонд и Спайдърмен, ако бяха един и същи човек.

Екстремни температури, потапяне във вода, изпускания, прах и прибиране с ключове в джоба са част от предизвикателствата, които CAT S50 би могъл да приеме без притеснение. Това го прави подходящ за хората с активен начин на живот, за работещите на открито, а със сигурност и за търсещите нестандартна визия и открояващ се стил.

Проблемът на S50 не е тромавият външен вид, който дори може и да приемем за предимство сред конкретна група потребители. Като недостатък на устройството ще отбележа характеристиките му, които го определят като смартфон с Android от среден клас, но цената всъщност е няколко нива по-нависоко.

Така излиза, че сумата от малко под 900 лв. ще платите не за скромния 4.7” HD екран или 8-мегапикселовата камера, а за високото ниво на защита, което предлага CAT.


CAT S50 издържа на:

⌲ температури от -25 до 55 градуса по Целзий
⌲ изпускане от 1.2 метра височина
⌲ потапяне в сладка вода за до 30 минути
⌲ прашна среда, кал и вибрации