[wide]Untappd[/wide]

Не знам на колко от вас им допада концепцията на мобилни приложения като Foursquare, чрез който чекираш местата, които си посетил или Foodspotting, чрез който показваш храната, която ядеш. Но пък съм сигурен, че следващият app ще ти прозвучи доста по-добре ако си истински любител на бирата.

Untappd е нов начин за социално споделяне и изучаване на света на бирата заедно с приятелите ти. Функциите на приложението могат да бъдат описани с няколко думи – да откриеш най-добрите места, да споделяш кога и какво пиво си поръчал или пък просто да научиш за някой нов бранд и да го опиташ.

Работи с подобен на Foursquare механизъм – чекираш се и получаваш различни значки за постигнати резултати по дадени критерии. Има бутон “вдигни тост”, с който можеш да поздравиш някого. Само преди няколко месеца с новата версия на Untappd настъпи и сериозен, много приятен редизайн.

Въпреки че нямам почти никакви приятели, които ползват Untappd, вече месеци подред чекирам всякакви всевъзможни видове бира, надявайки се че скоро ще мога да го използвам малко по-социално. Силно ти го препоръчвам.

Можеш да откриеш приложението на untappd.com с версии за iOS и Android. А ако ползваш друга операционна система за мобилни устройства просто посети m.untappd.com.

Cheers!