Sun
Sun
Sun

С HTML5 може да се постигне много. Sun е доказателствo за това.

Изцяло уеб-базирано и създадено от младия дизайнер и developer от Копенхаген Jakob Henner, приложението е идеалният заместител на официалния Weather App за iOS. И при това е напълно безплатно за разлика от всички останали iPhone-ски приложения от типа well-designed, clean and minimalist (разбирай: любимият ми тип).

Не е нужно да сваляш Sun от App Store-а на Apple. Единственото, което трябва да направиш е да посетиш pattern.dk/sun през мобилния си телефон и да го добавиш като икона на Home Screen-а си.

Останалото е лесно – имаш четири прогнози, от които първата показва температурата в града, в който се намираш в момента, а останалите три зависят от твоя избор.

Приложението няма излишни опции – единствено можеш да избираш между Fahrenheit и Celsius, да смениш предпочитанията си за засичане на вятъра, както и да промениш цветовата тема.

Sun-04
Sun-03
Sun-02
Sun-01

Управлението е супер лесно и логически обмислено – използва жестикулиране, включва звуци и анимация и има плъзгащ се панел за настройките. Иконката на приложението е динамична и рефлектира върху настоящата температура.

Имайки предвид, че включва всички тези на пръв поглед стандартни функции, но е и 100% уеб-базиран, Sun не само звучи още по-впечатляващо, но и като цяло е едно от най-добрите weather приложения за iOS.

Посети pattern.dk/sun, за да започнеш – обещавам, че ще ти допадне.