Има нов начин да убиеш времето си и името му е Dots — минималистична игра, в която е важно да си бърз, свързвайки възможно най-много еднакви цветове за времето от 60 секунди.

Със сигурност flat естетиката, която вече често виждаме в редица мобилни приложения, е един от най-големите плюсове на играта. Управлението й е лесно и интуитивно — управлява се с движение на пръста по екрана, като крайната цел е да събереш по-голям брой точки. Колкото повече точки събираш, толкова по-напред отиваш в класацията с твоите Twitter и Facebook приятели.

Dots е създадена от Patrick Moberg от Betaworks, който преди това никога не е писал код за игра. Резултатите след излизането на приложението в началото на май са впечатляващи — само за първите три дни има 200,000 сваляния, а 16 дни по-късно app-ът вече е номер 2 в Top Free iPhone Apps и номер 1 в 8 държави.

Power Ups

Power Ups са три функции, които ще ти помогнат да събереш повече точки. Можеш да ги ползваш или като играеш повече, или като платиш за тях.

Time Stops ще спре таймера за 5 секунди, Shrinkers ще ти помогне да изтриеш единични цветове, а Expanders затрива определен цвят от цялото табло.

Dots

Квадрати

Най-важният трик, който ще ти помогне да спечелиш повече точки са квадратите. Просто затвори четири съседни точки от един цвят, след което всички останали от него ще изчезнат от таблото.

Dots

Сред следващите подобрения на Dots са функция за далтонисти, iPad съвместимост и няколко bug fix-а.

Приложението определено е едно от най-интересните, които са излизали от 2013 насам. Можеш да свалиш играта от App Store или да следиш какво се случва с нея през Facebook и Twitter.