Случвало ли ти се да си помислиш: “Ех, ако имаше такова приложение”. Тази седмица решихме да покажем на онези от вас, които ползват Apple компютри, няколко полезни безплатни OS X приложения.
Numi

Numi

Минималистичен калкулатор

Numi е калкулатор, който ти позволява да правиш различни изчисления с лекота. Освен прости операции като събиране и умножаване, Nomi разполага и с функции за корени, проценти, валута, дължина, площ, обем, време, температура и много други.

Свали от numi.io.

Messenger

Messenger

Вече и за Mac OS X

Въпреки че не е официален продукт, това приложение ще ти позволи да ползваш Facebook Messenger на OS X машина в пълния му блясък. То притежава изцяло визуалната естетика на iOS и Android алтернативите си.

Свали от fbmacmessenger.rsms.me.

Spectacle

Spectacle

Преместване и преоразмеряване на прозорци с лекота

Всеки OS X потребител знае колко трудно е да се справиш с множество отворени прозорци. Чрез лесни и бързи shortcuts, Spectacle ще ти помогне да осъразмериж текущите екрани вертикално, хоризонтално, на 1/2 или 1/3, а и дори fullscreen.

Свали от spectacleapp.com.

Letterspace

Letterspace

Просто и безплатно водене на записки

Има огромен брой приложения, и то добри, с които можеш да водиш записки без излишно форматиране като това на Pages или Word. Тук обаче търсим продукт, който не само синхронизира бележките ти между iOS и OS X устройства, но и е красив и напълно безплатен. Ето защо смятаме, че Letterspace е най-добрата опция за теб.

Свали от programmerbird.com/letterspace.