Adventures of Poco Eco: Lost SoundsADVENTURES OF POCO ECO: LOST SOUNDS
Свали: iOS, Android

Adventures of Poco Eco е унгарска игра с набор от прости пъзели, потопена във фантастичния свят на главния герой Poco Eco. Първото, което ти идва на ум, когато я видиш, е, разбира се, Monument Valley – един от най-стилните пъзели, създавани за мобилни устройства. Налични са едни и същи замечтани цветове, минималистични графики и медитативни мелодии, създаващи познатото спокойно настроение. Сюжетът на играта е изграден около музиката: играчът трябва да помогне на сладките звуци на Poco да възстановят загубените тотеми.


Alto's AdventureALTO’S ADVENTURE
Свали: iOS

Игра, която може да бъде много полезна в горещ летен ден. Задачата ти е изключително проста: спускане със сноуборд по алпийските склонове, преодоляване на препятствия и събиране на бонуси, сред които са преминаване на определена дистанция, прескачане на опасни ями и покриви на селски къщи, както и спасяването на лами. Приятно е, че околната среда в играта се променя в рамките на денонощието.


dark-echo-splashDARK ECHO
Свали: iOS, Android

Хванат в капана на тъмнината, трябва да използваш визуализирани звуци, за да преминеш през опасна територия. Целта е да оцелееш 80 нива, след които вероятно ще получиш фобия от червени линии. Dark Echo може успешно да се играе и без звук, но няма да ти достави такова удоволствие.


maxresdefault-1LAST VOYAGE
Свали: iOS

Last Voyage е пътешествие във времето и пространството. Играта те приканва да влезеш директно в хиперкуба на “Интерстелар” – къде свършва той и започва подсъзнанието не е ясно. Историята преминава в пет етапа + още пет при новия ъпдейт. Очакват те геометрични задачи, състезания със звезди, преминаване през портали и още, но каквото и да ти кажем, ще изглежда жалко, сравнено с действителността.


lastronaut-1LASTRONAUT
Свали: iOS

Един от авторите на играта – Stephan Leroux, я определя като обяснение в любов към всички създатели на видео игри. Lastronaut едновременно връща спомените от детството и отдава почит на мобилните игри от наши дни. Героят й е малък астронавт с мисия да унищожи всичко по пътя си с две движения – скачане и стреляне.


lifelineLIFELINE
Свали: iOS

“Чатя си с астронавт, заседнал на Луната” ще бъде абсолютно истинно твърдение, докато играеш LifeLine. Игра, в която си комуникираш с Тайлър – студент, катастрофирал в извънземна пустиня, без храна, без вода и единственият човек, с който той може да се свърже, си ти. Играта няма никакви графики или по-особен интерфейс, а вместо това ти и Тайлър си комуникирате под формата на обикновени съобщения. Той не само ти споделя проблемите си, но скоро започва да иска и съвети за почти всичко, което прави. Тайлър не само ще живее и умре по твоя препоръка, но всичко това се случва в напълно реално време. Не случайно, играта върви страхотно с iWatch.


maxresdefault-2MR. JUMP
Свали: iOS

Ако не си падаш по безкрайни игри, тази е твоят кошмар. Както се досещаш от името, ще трябва да скачаш и скачаш, и отново да скачаш, и пак, докато не умреш. Първоначално това ще се случва много по-често, отколкото ти се иска; с течение на времето ще приемеш, че реакциите ти не са достатъчно бързи. Накрая, въпреки че графиките на играта не са нищо особено, ще ти е доста трудно да се откъснеш от нея. Mr. Jump е страхотно забавление за края на работния ден, когато главата ти така или иначе прилича на тази на главния герой.


oddbotout-screenshot04ODD BOT OUT
Свали: iOS, Android

Odd Bot Out е плод на въображението на шведския дизайнер на игри Martin Magni и не прилича на никоя друга. В играта трябва да се контролира двумерен едноок робот, който се промъква през нива с пъзели. Целта ти е да го отведеш до изхода, прочиствайки пътя до следващото ниво. За щастие, разполагаш с куп механизми, кубчета, ракети, още роботи и дори електричество, които му помагат в начинанието. Наслаждаваш се на 100 нива, които ще те забавляват достатъчно, за да си изплатят цената.


maxresdefault-3OH MY GIRAFFE
Свали: iOS, Android

Нещо като преследване с автомобили, но вместо това те гонят кръвожадни лъвове, а ти управляваш жираф с много дълъг врат, който противно на всички закони на физиката и биологията, може да прави безобразни салта. Идеята е проста – яж плодове, хвърляй ги по враговете си и почивай през нощта, когато те спят.


IMG_0653SHADOWMATIC
Свали: iOS

Shadowmatic е хитро визуализирана игра, която лесно можем да си представим като инсталация в галерия за модерно изкуство. Всичко изглежда много просто: играчът трябва да завърти странната фигура, която виси във въздуха, така че да получи сянката на нещо истинско. Спирали, вълни и много по-сложни неща, които заживяват нов живот под формата на сенки. Всяко ниво става все по-сложно, а броят на елементите се увеличава, така че на всеки от пъзелите може да прекараш повече час.