Това, че навън не е истинско лято не е повод за отчаяние. По-доброто решение е ритуал за неговото предизвикване под форма на два вида здравословни шишчета: от скариди и от домати, подходящи за лека вечеря.

Купувате си 8-10 едрички скариди, почиствате само месото и мариновате в зехтин, сол, пипер и сок от лайм за час. После нанизвате на шиш скарида, кръг лайм, скарида и т.н. В тиган загрявате зехтин със скилидка чесън и шепа ситно нарязан магданоз. Запичате шишовете за по 3 мин. от страна, поръсени с бяло вино, докато скаридите станат розови.

Здравословни шишчета

Другата опция е черита на шиш. Пазаруването на зеленчуци има напредък, може да си купите както само червени чери домати, така и комбинация от жълти и черни на доста прилични цени. Мариновайте доматите в счукани 2 скилидки чесън, лъжица зехтин и няколко капки Уорчестър сос. Нанижете ги на шиш и ги печете на скарата за около 3-4 мин. от всяка страна. Няколко филии хляб намазвате с останала част от маринатата и ги печете след доматите за около 5 мин. Намазвате ги с рикота и полагате в редичка доматите върху тях. Идеално за терасата или широко отворения прозорец по време на дъжд…

Здравословни шишчета