Стават за мезе към питието, за следобедна закуска или пък за мини сандвичи. Те предполагат свобода на форма, големина и вкус. Тези специално са без елемент на напрежение и стават буквално за 15 минути, без печенето, но то не изисква особено присъствие.

Като за начало смесвате 250 г брашно с малко черен пипер, 1 с.л. лъжица бакпулвер, 1 ч.л сода бикарбонат и 50 г на тънко нарязано масло. Обърквате хубаво и оставяте в хладилника за 10-15 мин. Изваждате и добавяте 150 г цедено кисело мляко и една шепа ситно нарязан магданоз или копър. Хубаво разбърквате и омесвате до получаването на тесто. Ако ви се струва прекалено сухо, може да добавите и няколко супени лъжици прясно мляко. Разточвате тестото с дебелина 2 см и с ринг или чаша по избор правите кръгли формички.

Останалото тесто пак разточвате и пак правите кръгчета, така докато свърши – получават се 10-15 в зависимост от големината на ринга. Печете на загрята на 220 фурна за 15 минути и след това може да ги правите каквото си искате.

Ние ги сглобихме на топли мини-сандвичи с горчица и крема сирене. И понеже бяха за закуска, ги изядохме с по една чаша от останалото прясно мляко.