photo 1

Сандвич. Най-популярната история за това откъде идва името му, е че мързеливият John Montagu, четвъртият граф на Сандвич, помолил прислужника си (вероятно поредният Джийвс), да му сложи едно месо между две филии хляб. Така той можел да играе карти без да използва вилица и да хапва месо без да омазва всичко наоколо. Приятелите му не могли да измислят нещо по-оригинално и в един глас казали: “И ние така като Сандвич.” И ето така се става популярен завинаги и по цял свят, без никой освен съиграчите ти на бридж да знаят как изглеждаш.

Сандвичът е едно от нещата, при които можеш да си развихриш фантазията отвъд “месо между две филии”, но все пак англичаните не се славят “като да са измислили кулинарни изкушения”. Нашият сандвич е лека подобрена версия на тази на графа.

Ще ви се наложи все пак да препечете две филии хляб и после да ги намажете с масло. В един тиган със сгорещено масло чуквате две яйца и с дървена шпатула моменталически започвате с лека припряност да ги разбърквате. Цялото упражнение трае около 3 минути, но това което сме научили от Гордън Рамзи е да вдигате тигана от време на време от котлона – така не ви загарят яйцата, заради топлината, която все още има дъното на тигана. На финала подправяте със сол и пипер, а за да станат както казват готвачите “fluffy” им добавяте малко мляко или сметана. И яйчицата стават едни меки и пухкави като облачета в лятно време. Така добре направените от вас яйца, полагате върху препечените филии и отгоре им слагате нескромно количество пушена сьомга. Поръсвате с копър или див лук, сол и малко пипер и се наслаждавате на вкуса на великолепното ви творение, доста повече от на онзи хрантутник граф Сандвич.

photo 2

photo 3