photo 1

Пестото идва от Генуа. Там хората са го измислили в оригиналния му вариант — с босилек. Ние решихме да то направим обаче малко по-така с рукола и магданоз. Няма да се хвалим, че си правим пастата сами, но за домашните спагети ще отделим специално внимание за Under The Line. Даже ще ги и поканим да ги пробват.

И така за пестото очеизбождащо от снимката се вижда, че ще ви трябва рукола, магданоз, пармиджано, зехтин, редовните сол и пипер и 30 гр. кедрови ядки. Не искаме да даваме точни пропорции, защото всеки вкус е различен, но по шепа от зелените съставки, 30 мл. от зехтина и 50 гр. пармиджано като за начало ще ви свършат работа.

И въпреки, че тази рецепта изглежда: “ей ся ще я врътна” — не е така. Пестото става много по-добро като престои една нощ и ароматите се смесят. Иначе просто си сложете трева в пастата и си я яжте. Оставете всичко да попие и да придобие наистина крайният аромат, за който се борим в доброто домашно песто. Него няма нужда да го затопляте, когато сварите пастата (за която ще ви разкажем в близко време), изцедете я добавете тази прекрасна домашно направена смес. Поръсете с пипер и още пармиджано и го насипвайте по чиниите на гостите.

Облизването на пръстите е гаранция, а вие няма да сте се изтощили много в кухнята, но пък за сметка на това ще оберете овациите.

photo-3