На нея под две чадърчета една жена върти тостади с 20 вида салса и купища добавки, а опашката се извива като Дунавското хоро на Нова година. Ние сглобихме нашите тостади като използвахме част от продуктите от седмицата: останалото пиле пиката и направената домашна салса.

tostadas

Тостадата е малко пържено хлебче, изрязано от по-голямата му сестра – пита за дюнер. Нашите тостади са печени, за да спестим някоя и друга калория. За тях ви трябват 210 гр. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 120 мл. вода, 50 мл. зехтин, сол и 1 ч.л. подправка според вкуса. Омествате съставките и разточвате тестото на тънко. С ринг оформяте кръгчета, които подреждате в тава и намазвате със зехтин. Важното е да ги понабодете с вилица на места, за да не се образуват балончета при печенето. Печете 5-6 мин. на 250 градуса и сте готови с подложката.
Върху нея слагате накъсано пилешко, поръсвате с малко балсамов оцет или табаско и полагате една лъжичка от доматената салса. Това е само начало, защото тостадите развихрят въображението и могат да бъдат направени с най-разнообразни продукти.