Филията с Nutella ще оставим за етикета на буркана, а статиите за митовете и истината около продукта на медиите. Ние не сме видни сладкари, но този кекс с нутелен пълнеж е просто магически.

IMG_7315

За него са ви необходими 2 яйца, които разбивате с чаена чаша захар. Когато сместа стане кремообразна добавете половин чаша зехтин, половин чаша кисело мляко с висок процент масленост, щипка сол и 2 чаши брашно с чаена лъжичка бакпулвер. След като сте разбили до гладкост отделете 1/3 от сместа и й прибавите лъжица какао. После съберете бялата и какаовата смес и без много-много да се престаравате, леко ги разбъркайте с лъжица. В подходяща кексова форма изсипете малка част от тестото, върху него от край до край нанесете пласт Nutella, дебел според предпочитанието ви, отгоре изсипете останалата смес и печете в загрята на 220 градуса фурна за 45-50 минути. Колкото и да ви сърбят ръцете да го разрежете веднага запазете търпение, докато се охлади достатъчно, че да не се размаже Nutella-та безобразно.

След около половин час е идеално да свикате приятели за Коледно-новогодишен обзор и да наместите пропуснатите между чашите шампанско смешни случки от празничните дни.