Все по-често говорим за паралелния живот, който водим в интернет и все по-голямо е усилието, свързано с изграждането на успешна, интересна и вълнуваща онлайн идентичност. Новото уеб приложение Faceless App e за всички, които някога са си задавали въпроса “Как изглеждам в очите на другите онлайн?”. Уеб приложението е на адрес facelessapp.bg, създадено е от Перно Рикар България и е вдъхновено от мотото на Ballantine’s — Stay True.

b02
b03
b01

Faceless App е анонимно, безплатно, бързо и лесно уеб приложение — след регистрация на facelessapp.bg, Facebook потребителите могат да сравнят своя онлайн и офлайн Аз и да си отговорят доколко са себе си в интернет пространството.

Уеб приложението работи в две посоки — от една страна ти дава възможност да оценяваш чужди профили, а от друга — да разбереш как останалите потребителя оценяват самия теб. Faceless App не използва снимки и лична информация, базирано е само на like-ове във Facebook. Оценяващите могат да решават дали профилът е на мъж или жена, да познават възрастта, местоживеенето, основни черти от характера — екстроверт или интроверт, лидер или последовател, реалист или мечтател. След като потребителят на Faceless App оцени даден профил, той може да разбере какъв процент от неговите отговори съвпада с реалната личност зад него.

people-faceless-app

От друга страна, всеки регистриран във Faceless App може да получи отговор и за самия себе си, като разбере колко процента смятат, че той е истински във Facebook. Първите, които имаха възможност да използват приложението, са актьорът Явор Бахаров, младият DJ Diаmondz и специалистът по комуникации Адрияна Михайлова. Чрез техните репортажни видеа всеки може да разбере как точно се използва уеб приложението, както и да научи любопитните резултати от оценките, дадени на техните профили.

Можете да тествате Faceless App тук на facelessapp.bg, както и да видите как го използваха Явор Бахаров, Адрияна Михайлова и DJ Diamondz.