След повече от 10 успешни дамски и 5 мъжки колекции, продавани в над 30 водещи бутика в Европа, Азия и Америка, новите модели за сезон есен-зима 2015/16 на Vladimir Karaleev пристигат и в София в първия временен магазин на бранда на ул. Лавеле 19. Откриването на Pop Up бутика ще бъде на 18 декември за лимитиран брой гости, а на 19 и 20 декември артистичното пространство ще бъде отворено за всички, които искат да разгледат и пробват дамските и мъжки облекла Vladimir Karaleev за сезон есен-зима 2015/16.

“Радостен съм и ентусиазиран, че след близо 15 години, откакто съм напуснал София и творя в Берлин, ще представя и тук моя колекция. Чаках точния момент и намерих подходящата локация. Виждам, че публиката тук вече търси различни и нестандартни облекла, цени интересните кройки и нетрадиционното съчетаване на материи”, споделя дизайнерът Владимир Каралеев.

vladimir-by-DIRK-MERTEN

Силно повлиян от модерното изкуство и архитектура, роденият в София Владимир Каралеев (34 г.) създава съвременна дамска и мъжка мода, която успява да балансира умерено абстрактни геометрични линии, изчистени форми и функционалност на всяка една дреха. Владимир оформя своите силуети ръчно, с помощта на класически шивашки техники, при които обаче прилага и голяма доза експеримент в начина на изработка, а също и в кройката на моделите. Създава своя бранд Vladimir Karaleev през 2010 г. в Берлин, Германия, където живее и работи от 2001 г. Колекциите с марка Vladimir Karaleev се представят на подиума на Седмицата на модата в Берлин, а също и в шоуруми по време на модните седмица в Париж, Ню Йорк и Токио.

vk_m1_046_cmyk
vk_m3_158_cmyk
aw15men01
aw15men02

Колекция Есен-Зима 2015/16

Колекцията за сезон есен-зима 2015/16 перифразира и цитира елементи от мъжкия и дамския гардероб като манто, елек или блузон, които се разчертават графично и биват смесени с различните им елементи, сред които джобове, яки или хастари. Тази изкусна деконструкция създава нова композиция, която действа както декоративно, така и функционално. Естествени плътни вълнени материи се смесват с хай-тек платове, наслагват се с транспарантни слоеве и по-ефирни материи, чрез което се създава допълнителен контраст между отделните текстури. Тъкани райета разчертават семпло скроените рокли. Цветовете са типични за зимата: синьо и черно, заедно със сребристосиво, топлоекрю, светлобежово и ментовозелено.

vk_m27_908_cmyk
vk_m3_173_cmyk
vk_m18_635_cmyk
vk_m17_620_cmyk