Наближава Великден, а с него и поредният Solar Easter. Ще те запознаем с артистите, които може да чуеш и видиш тази година, тъй като събитието никак не е за изпускане.

Освен силен списък от световно признати диджеи, в тазгодишното издание на фестивала ще присъстват и Reach Visuals. Те са сред най-добрите аудио-визуални специалисти, които на 17 април ще преобразят всяка една от трите зали на Inter Expo Center. За всяка една от тях ще бъде подготвен индивидуален и тематичен сценарий в зависимост от стила и артистите.

Adam-Beyer

Първата зала ще бъде превзета от музиката на Adam Beyer. Смятан за водеща фигура в наситената шведска техно сцена, Beyer винаги демонстрира изключителен фокус и внимание към детайла. Продуцентът създава редица песни в трите си лейбъла — Drumcode, Truesoul и Madeye. Популярното му седмично FM радио шоу Drumcode live днес се излъчва в над 40 световни радиостанции и надминава 3 милиона изтегляния на подкаста.

Редом до него в залата ще застане Joseph Capriati с ексклузивния си 6-часов B2B сет. След дебюта си през 2007, Capriati се присъединява към Drumcode и става задължителна фигура в Music On събитията в Ибиса, както и в редица световни фестивални като Awakenings, Time Warp, Monegros и Tomorrowland. Албумът му Self Portrait излиза през изминалата година.

Българското участие в първата зала е в лицето на Liubo Ursiny. След повече от 9 години като резидент на Yalta Club, той изгражда собствено, отличително звучене, достигайки до стила на интелигентното и изискано техно. Аржентинският progressive house диджей Hernan Cattaneo определя Ursiny като Breakthrough DJ на 2010 година в класацията Top 100 DJs на DJ Mag.

Joseph-Capriati
Liubo-Ursiny

Втората зала на Solar Easter: Trinity ще събере Magda, Nyma, Troy Pierce, Adam Port B2B &ME и още едно българско име — Valdy. Третата пък е определена за Gary Beck, Ambivalent и Philip Chernikov.

Solar Easter се случва на 17 април, четвъртък, в Inter Expo Center. Билети могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg и в Yalta Club на цена от 50 лв. Снимки от миналогодишното събитие може да разгледаш във Facebook.