Като отправна точка за последващите модни столици и предстоящите модни ревюта и презентации Ню Йорк, както винаги, не разочарова своите посетители.

Събитията, които посетих, бяха динамични, а за някои дори бих казала – вълнуващи. Имах възможността да се докосна и да видя отблизо целия процес, стоящ зад организацията на шоу от такъв мащаб. Бих казала, че напрежението и темпото на работа са в много по-интензивни от това, което си бях представяла. Обикаляйки множество събития и виждайки както приготовленията за ревютата – “backstage”, така и самите “runway”, със сигурност задкулисното усещане е в пъти по-вълнуващо като преживяване. Последващите кадри са моята селекция и представителна извадка от най-интересното, случило се през изминалата седмица.

wooster duckie brown (1 of 1)
alex badia duckie brown (1 of 1)
duckie brown 21-wooster (1 of 1)

Timo Weiland

Преобладаващата цветова гама в колекцията е сиво и морско синьо, включваща “oversized” пуловери, раирани поли и панталони, както и големи плетени шапки. Силуетите бяха изключително семпли, пригодени за всекидневна употреба в градска среда.

07_tsankova timo weiland 13
08_tsankova timo weiland 14
09_tsankova timo weiland 25
10_tsankova timo weiland 26
11_tsankova timo weiland 27
Timo Weiland

Timo Weiland

12_tsankova timo weiland 28
14_tsankova timo weiland

Duckie Brown

Цветовата гама отново е сиво, морско синьо, както и бургунди, и лилаво. Акцентът определено беше върху ризите и богатия избор откъм платове (предимно коприна), преобладаващи V–образни макси деколтета.

01_tsankova 2 duckie brown 23
02_tsankova 222duckie brown
03_tsankova duckie brown 15
05_tsankova duckie brown 18
Duckie Brown

Duckie Brown

06_tsankova duckie brown 19

The Blonds

Дизайнерите Phillipe и David Blond се бяха спрели на легендарна локация за шоуто си – Milk Studios. Дуото показа впечатляваща колекция, състояща се от силно декорирани якета, бодита, украсени с камъни Swarovski, обувки Christian Louboutin и ярко оцветени кожени палта.

22_tsankova the blonds 5
15_tsankova  the blonds 11
16_tsankova 2 the blonds 9
17_tsankova 21 the blonds
18_tsankova 22the blonds
The Blonds

The Blonds

21_tsankova the blonds 4

Sandy Liang

Палта в пастелни тонове с едно изключение. Колекцията варира от черно кожено яке до пухкави палта с натрупвания.

24_tsankova sandy liang 34
25_tsankova sandy liang38
23_tsankova -sandy liang