Събота, 15 ноември 2014, ще бъде една специална нощ за любителите на театъра. За втора поредна година ще се състои Нощ на театрите, идея родена от любов към театъра и сценичното изкуство. Събитие, чиято идея е публиката и театърът да са едно цяло, дори и само за една нощ. За да усети публиката, магията, старанието и труда, които стоят зад прекрасните изпълнения, които виждат на сцената. Зад тази идея застават и “Посланиците” на Нощта на театрите; български артисти, които вярват, подкрепят и се грижат за успеха на събитията. Сред тях са Владимир Карамазов, Силвия Петкова, Стефан Щерев, Иван Юруков, Силвана Пръвчева, Катерина Петрова, Юлиан Вергов и Дарин Ангелов.

Инициативата набира популярност и вече се провежда в 11 града. В София е най-голямата концентрация от локации и събития, затова ние решихме да ви помогнем в избора с една кратка селекция от места и случващото се там.

Информация, без която не можете.

Инфо-пойнт ще може да намерите в Viva Com Art Hall през целия ден в Събота 15 ноември 2014.

Силно препоръчваме

Screen-Shot-2014-11-14-at-3.30.45-PM

Screen-Shot-2014-11-14-at-3.28.13-PM

Screen-Shot-2014-11-14-at-3.28.01-PM

Отворени врати

Народният театър “Иван Вазов” и Софийската опера и балет отварят своите врати с организирани турове в техните зали, задкулиси, гримьорни и всички други тайни места, които създават и поддържат магията на театъра. Първите обиколки започват съответно в 11:00 и 10:00 часа, като за Народния театър предварителното записване е задължително.

Noshtni-personaji1

Noshtni-personaji4

“Нощни персонажи”

“Нощни персонажи” е изложба на Симон Варсано. С около 80 фотографии той ни пренася там, където погледът на публиката не стига, показва различните лица на театъра и актьорите. Ще може да видите изложбата на три места в нощта на 15-ти: в Народната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий”, Галерия Алма Алтер към СУ и в Народния театър “Иван Вазов” във фоайето на Камерната сцена.

art4

art3

“АРТ”

Постановка и разговор с актьорите. Това ще бъде един спектакъл различен от другите, където “две поколения ще се съберат в един спектакъл” , както го описва Владимир Карамазов. А още по-вълнуваща за зрителите ще е срещата с актьорите след постановката. Всичко това ще се случва в Сатиричния театър “Алеко Константинов” от 16:00.

Алтернативи

Няколко алтернативи за вечерта и по-нестандартни места, които ще бъдат превърнати в сцена за една нощ.

alma_alter

“Алма Алтер”

Сцената на университетския театър е изцяло завладяна от творчеството на Шекспир. Първата постановка за вечерта “Ромео и Жулиета” започва от 19:00 като е предхождана от музикален пърформънс пред залата от 17:00 Вход свободен (запетайка на лявата ръка).

KANNAL

“Театър на живота” се казва пърформанс-изложбата на Стефан Стефанов, която ще може да видите и преживеете в бар KANNAL в 19:30, входът е свободен.

Yalta Club

Театърът наистина има нощен живот и това го доказват трите моноспектакъла обединени около темата за любовта, които ще може да видите в Yalta. Първият от тях започва в 18:00.

Bar Backyard

“Театър на бар стола” или накратко обяснено, актьори ще четат съвременна българска пиеса. Там ще може да видите и талантливата Силвия Петкова. Входът е възможен само с резервации.


По-подробна информация и пълната програма може да намерите на сайта на Нощ на театрите или в тяхната Facebook страница.

По-голямата част от събитията са с преференциални цени или вход свободен.