Чували ли сте за Modeselektor? Ако не сте, сега е моментът да се запознаете с музиката им, защото участието на Gernot Bronsert от Modeselektor в София наближава, а на добрите събития трябва винаги да присъстваме, защото те и без това са рядкост.

Gernot ще e тук по покана на така добрите EventEase на 24 януари, събота, във вече познатото ни Студио Орфей. Повече за партито ще откриеш във Facebook event-а.

Билетите “Ранно пиле” са на цена от 20 лв. и могат да бъдат закупени само в магазин “Яко” на ул. “Граф Игнатиев” 43. Стандартните билети струват 25 лв. и са налични онлайн и в мрежата на Eventim.bg (магазини Гермонос, Пикадили, ОМВ, НДК, Офис 1 и др.)

За Modeselektor

Gernot Bronsert и Sebastian Szary са основните виновници имената Modeselektor и Moderat да се превърнат в синоними на необясним хаос от звуци. Основан малко след разрушаването на Берлинската стена, Modeselektor и до днес олицетворява духа на свободна, дори анархична Източна Германия. Странната смесица от глич, електро хаос, хип-хоп, грайм, дъбстеп, техно и какво ли още не кара музикалните журналисти да започнат да си измислят нови термини, с които да се опитат да опишат звуците на източните берлинчани. “Щастлив метал, психиделично електро, отровен рап” и други подобни абсурдни определения доказват, че при Modeselektor “грешката винаги е вярна”. Самите те винаги са бягали от всякакви стилови определения и клишета, които определено не са им били нужни, за да завладеят електронната сцена през последните 20 години.

Възходът на бандата започва през 2001-ва, когато берлинчаните срещат Ellen Allien, с която светкавично бързо подписват за най-емблематичния техно лейбъл в света — BPitch Control. Последвалите редица сингли, епита, ремикси и различни колаборации бързо привличат международното внимание. След години на интензивно туриране, през 2005-та групата най-накрая издава първия си студиен албум, озаглавен “Hello Mom!“. Продължението му идва скоро след това, през 2007-ма с втория записан албум “Happy Birthday“, който също се радва на всеобщ успех. Благодарение на него, през 2008-ма берлничаните печелят наградата за “Най-добър dubstep и grime артист” на Beatport Awards. Третият им самостоятелен албум на име “Monkeytown” излиза през 2011-та и включва колаборации с няколко известни артисти, включително и Thom Yorke.

Паралелно с всичко това, от 2002-ра насам дуото пише нова електронна музикална история с друг от тяхната порода — електронният продуцент Apparat, с който създават музикалния проект на име Moderat. Последната продукция, родила се от съвместната им колаборация, е от миналата година – албумът, озаглавен “II“.