Tiga James Sontag е от онези типажи, които веднага асоциираме с тълковната и чиста форма на думата артист. И да, можем да ви изредим ред причини защо днес, 14 ноември, ще е истински пропуск ако не го чуете и видите в Room 2 на Yalta Club, но няма да го направим. Можем обаче да благодарим на момчетата от Takeover (Liubo Ursiny, Valdy и Philip Chernikov) за поканата, благодарение на която най-накрая ще видим Tiga.

Tiga

Ето какво със сигурност обаче трябва да знаете за Tiga — той е канадец със страхотно чувство за хумор и фантастичен вкус за музика. А последното ни вълнува пряко. Той е от хората, които няма време да се вкопчат за проблемите, тъй като светкавично намират решение за тях. Така Tiga се превръща в основополагащ елемент в монреалската техно сцена. Неговият лейбъл Turbo Recordings функционира вече над шеста година, а самият той издава за лейбъли като Crosstown Rebels и Different.

Портфолиото му включва два соло албума “Sexor” и “Ciao!”, хитовите сингли “Sunglasses at Night”, “Pleasure from the Bass” и “You Gonna Want Me”. Задължително се спираме и на колаборацията с Audion “Let’s Go Dancing”, както и хита от началото на годината “Fever”. Заслужава си да се чуе и в ремикс на Maetrik, познат като Маceo Plex. Последното обезпокоително смело, с подчертано сексистко отношение, видео на Tiga е към парчето, издадено преди по-малко от месец — “Bugatti”.

Твоето място можеш да запазиш с билет, закупен от мрежата на Eventim.bg и Yalta Club. Събитието е довечера, 14 ноември, а повече информация ще откриеш тук.