Andy Butler от култовата нюйоркска група Hercules & Love Affair идва на 29 ноември за второ парти в София по повод старта на второто издание на глобалната кампания Transform Today на ABSOLUT.

Аndy създава ню-диско бандата през 2008 г. и само година по-късно американският DJ и продуцент изнася първия си сет у нас в халетата на Хладилния завод в София. 5 години по-късно Andy Butler отново ще застане пред българска публика, за да представи третия албум на групата “The Feast of Broken Hearts”, който излезе на пазара през май тази година. Локацията, която организаторите от музикалната платфрома DJBook и Absolut са подбрали, е Централната минерална баня.

Билети в предварителна продажба от 10 лв. могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim, на място входът ще бъде 20 лв.

Credit: Alexander Nussbaumer

Credit: Alexander Nussbaumer

За Andy Butler

Роден в Денвър, Колорадо, още като юноша Andy развива любов към гръцката митология, откъдето се вдъхновява и за името на групата си. Само на 13 той свири на пиано и композира класически музикални произведения. Интересът му към денс музиката e предизвикан от един албум на бандата Yazoo, а първият му DJ set е на 15 години в бар, собственост на драг куин артиста Chocolate Thunder Pussy.

Bulter се мести в Ню Йорк на 18, за да продължи образованието си, а през 2008 г. се ражда най-големият хит на Hercules & Love Affair — “Blind”. Парчето се превръща в мигновена световна сензация и влиза в топ чартовете не само в САЩ, но и в Европа. Последва издване на първия самостоятелен албум от DFA Records и турнета из целия свят.

Вторият албум на бандата се ражда през 2011 – “Blues Songs”, издаван от независимия лейбъл Moshi Moshi. Същият лейбъл застава и зад последния им трети студиен албум, за който Butler казва, че е търсил по-агресивен и здрав звук, олд скуул хаус, който звучи почти като техно. “The Feast of Broken Hearts” бандата представя през юли тази година по време на един от най-големите фестивали в Англия — Lovebox.