Пригответе се за дълбоки китарни мелодии в съчетание с нежни вокали, вдъхновени от аржентинския фолклор, американския блус и британския инди-фолк, запазена марка на González.

Шведът с аржентински произход ще ни омагьоса с чисто новия си трети самостоятелен албум Vestiges & Claws, записан в собствената му къща в Гьотеборг.

JOSÉ_GONZÁLEZ_photo_by_Malin-Johansson_9929

Изтънчено, дълбоко, прочувствено – така би могло да бъде описано творчеството на José González и пак няма да бъде достатъчно, за да изрази емоцията, която поражда всяка изсвирена от него нота. Българската публика ще има възможността да чуе най-доброто от последните му три албума, а защо не и някой от великолепните му акустични кавъри на парчета на Joy Division, Bruce Springsteen, Kylie Minogue, Massive Attack и др.
Първа на сцената в студио Орфей ще се появи американската солова изпълнителка Jessica Pratt, за да ни подготви за завръщането на José González.

Какво още ще чуем от двамата, ще разберем на 9 ноември в студио Орфей. Билети на цена от 35 лв. мога да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg, билетен център НДК и бензиностанции ОМV.