[wide][/wide]

Heineken покани Васил Щерев на международната VIP премиера на новия Джейм Бонд филм “007 Координати: Скайфол”. Авторът на Under The Line се върна от столицата на Холандия вчера и днес вече е готов да разкаже за тайната мисия, която го отведе там.

Бях изпратен на кратка мисия в Амстердам. Задачата ми беше да открия субект, който пренася ценна пратка – милиони евро, чиято цел е да бъдат инвестирани в ядрено оръжие, което ще унищожи Земята.

Каква по-добра причина да посетя холандската столица?

Няколко часа след като излетях с българските авиолинии се озовах в Амстердам. Разбрах, че субектът, когото следя, се намира в старата пивоварна на Heineken. Знаех, че търся мъж със сребристо метално куфарче, но не знаех как изглежда. Дегустацията на бира замалко щеше да ме отклони от причината, поради която бях там. Опитвах се да настигна своята мишена възможно най-бързо. Безуспешно.

Имах още един шанс преди субектът да напусне Холандия. M ми съобщи, че трябва да посетя премиерата на някакъв филм. Прибрах се в хотелската си стая, за да се освежа и по-късно поех към ресторант “Петте мухи”, където вечерят повечето ни агенти. Обслужването беше повече от невероятно докато гурме ястията пристигаха на масата ми и изчезваха за секунди. И все пак трябваше да съм във форма.

Пристигнах на мястото на премиерата. Посрещна ме зеленият килим, който ме отведе до предпремиерното парти. Мъже в костюми вече стояха на бара с по бира в ръкa, а около тях се навъртаха сексапилните им приятелки. Две неща, на които никой агент не може да устои. От всеки ъгъл се подаваше по някоя добре изглеждаща млада дама с бира в ръка. Опиянение…

Оказа се, че присъствам на премиерата на новия филм за Бонд. Джеймс Бонд. “007 Координати: Скайфол” беше доста увлекателен, но аз знаех, че куфарчето се крие някъде в тази сграда и трябваше да го намеря.

Измъкнах се по време на една от екшън сцените, за да бъда сигурен, че ще остана възможно най-незабелязан. След кратка схватка с бодигарда намерих това, което търсих. Куфарчето вече не представляваше заплаха за никого и Земята беше спасена.

Ти също можеш да влезеш в кожата на Джеймс Бонд (или по-скоро в костюма му). Разбери как с Crack The Case.